17.8 C
Athens

Σάκκαρη – Κβίτοβα 2-1: Στα ημιτελικά του Indian Wells με τρομερή ανατροπή η Μαρία

Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, η Σάκκαρη επέστρεψε στο ματς απέναντι στην Κβίτοβα και πέρασε στα ημιτελικά του αμερικανικού τουρνουά

Με μία φοβερή ανατροπή, η Μαρία Σάκκαρη (No.7) λύγισε την αντίσταση της Πέτρα Κβίτοβα (No.15) με 2-1 σετ ( 7-5, 6-1, / 4-6) και πήρε μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells όπου θα αντιμετωπίσει το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα.

Ο δρόμος προς τα ημιτελικά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τη Μαρία. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγώνα, δέχθηκε γρήγορο μπρέικ και βρέθηκε πίσω με 0-2. Η Κβίτοβα μάλιστα κατάφερε να σπάσει για δεύτερη φορά το σερβίς της Σάκκαρη λίγο αργότερα και να βρεθεί με προβάδισμα 2-5. Παρά την προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που πήρε το ένα μπρέικ πίσω, η Τσέχα έκλεισε το σετ με 6-4 για το 1-0.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά ούτε στο δεύτερο σετ για τη Μαρία. Η Κβίτοβα έκανε ξανά μπρέικ αμέσως και πήρε κεφάλι και σε αυτό το σετ από νωρίς. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δεν είχαν την ίδια κατάληξη, με τη Σάκκαρη να παίρνει το μπρέικ πίσω και στο σετ να γίνεται μια πραγματική μάχη έως τέλους. Τελικά η Ελληνίδα ήταν αυτή που χαμογέλασε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πανηγύρισε την κατάκτηση του σετ με 7-5.

Το τρίτο σετ που θα έκρινε τον αγώνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ενώ όλοι περίμεναν να συνεχιστεί το ντέρμπι, η Σάκκαρη δεν άφησε περιθώρια και πήρε 5 συνεχόμενα γκέιμς για το 6-1 και τη μεγάλη πρόκριση της στα ημιτελικά του Indian Wells.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς