19.9 C
Athens

Κουμεντάκης στον ΑΘΛΟ: Όνειρο κάθε αθλητή αυτό που ζήσαμε, είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό

Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού μιλά στο athlosnews.gr για την επιτυχία της κατάκτησης του Challenge Cup και δηλώνει ευγνώμων για τα όσα βιώνει φέτος όντας έτοιμος να ηγηθεί και στη συνέχεια της σεζόν

Πιο ώριμος, πιο σταθερός, καλύτερος από ποτέ: ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έκλεψε την παράσταση στον δεύτερο τελικό του Challenge Cup κόντρα στη Μακάμπι στο ΣΕΦ όπου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με 3-0 την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου για 3η φορά στην ιστορία του.

Το βραβείο του MVP πήγε στον Ντράγκαν Τράβιτσα αλλά δεδομένα ο διεθνής ακραίος έκανε μια τρομακτικά γεμάτη εμφάνιση που δεν βλέπεις συχνά σε Έλληνες παίκτες.

Από πού να το πιάσεις; Σε τρία σετ είχε 13 πόντους με 10/14 επιθέσεις (71% με μόλις ένα λάθος), έναν άσο (μόλις δύο χαμένα σέρβις), δύο μπλοκ και το πιο εντυπωσιακό από όλα: 73% υποδοχή με 60% άριστες (χωρίς λάθος) σε 15 προσπάθειες! Γεμάτη κι απολαυστική εμφάνιση από τον 30χρονο ακραίο στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

 

Μετά το τέλος της απονομής κι αφού σιγά-σιγά άρχισε να επικρατεί ηρεμία στο φαληρικό στάδιο, ο έμπειρος ακραίος μίλησε στον ΑΘΛΟ για τα όσα έζησε στην καυτή ατμόσφαιρα του ΣΕΦ και υπογράμμισε πως αισθάνεται ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση όντας ευγνώμων που αγωνίζεται και σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν τις στιγμές που ζήσαμε. Είναι υπέροχο, μοναδικό το συναίσθημα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που έφτιαξε. Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και δεν ήταν εύκολο. Περάσαμε από δύσκολες καταστάσεις αλλά άξια και δίκαια καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο», ανέφερε για το φινάλε αυτής της ευρωπαϊκής πορείας εστιάζοντας και στο πόσο καλά διαβασμένη ήταν η ομάδα του κόντρα στη Μακάμπι:

«Κατεβήκαμε πολύ σωστά διαβασμένοι κόντρα στη Μακάμπι και νικήσαμε και τα δύο παιχνίδια. Αναλύσαμε πολύ καλά το βόλεϊ που παίζουν. Δεν της ταιριάζουμε ως ομάδα. Θέλει να παίζει γρήγορα, είναι δυνατή στο φιλέ και τους σταματήσαμε αρκετές φορές. Τους βάλαμε σε έναν δύσκολο δρόμο με το σέρβις μας και δεν μπορούσαν να βγουν εύκολα από αυτόν και έτσι ήρθαν οι δύο νίκες».

Όσο για το πώς αισθάνεται σε προσωπικό επίπεδο φέτος και τους εγχώριους στόχους: «Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνίζομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και να κυνηγάω αυτούς τους στόχους και να τους πετυχαίνω. Είναι όνειρο κάθε αθλητή και είμαι ευγνώμων που είμαι στον Ολυμπιακό. Δεν το λέω για να πουλήσω οπαδιλίκι, δεν το έχω κάνει ποτέ και είμαι μακριά από τέτοια πράγματα. Είμαι χαρούμενος όμως που βρίσκομαι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλά και το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το πώς θα φτάσει αυτή η ομάδα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα φέτος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς