16.6 C
Athens

Λόντον Λάιονς – Προμηθέας 89-93: Ο μαγικός Κάουαν υπέγραψε το σπουδαίο διπλό των Πατρινών

Έχοντας σε φανταστική βραδιά τον Άντονι Κάουαν, ο Προμηθέας πέρασε από την έδρα των Λόντον Λάιονς με 89-93 και πρόσθεσε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια του για καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ανεβαίνοντας στο 10-6.

Ο Προμηθέας έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup, αλλά μόνο αδιάφορος δεν είναι καθώς ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Έτσι σήμερα το έδειξε στο παρκέ και έκανε ένα σημαντικό βήμα ώστε να συμβεί αυτό.

Το παιχνίδι από την αρχή έδειξε πως θα κινηθεί σε υψηλό σκορ, αφού η πρώτη περίοδος τελείωσε με 25-19 υπέρ των γηπεδούχων και το ημίχρονο με 50-48 και πάλι υπέρ των Λόντον Λάιονς.

Η 3η περίοδος αποδείχθηκε καθοριστική για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αφού ο Προμηθέας άλλαξε τις ισορροπίες και έκανε το ντέρμπι που γινόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή να γυρίσει προς το μέρος του. Αυτό οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στον Κάουαν, ο οποίος πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση και έκανε double-double με 26 πόντους και 11 ασίστ.

Οι Πατρινοί με ένα απίστευτο σερί 15-0 βρέθηκαν να προηγούνται με 14 πόντους ενώ βρισκόταν πίσω με έναν και κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας διατηρούσε μια σταθερή διαφορά που κυμαινόταν από τους 7 μέχρι τους 11 πόντους, αλλά στο τέλος έδειξε αυτοκτονικές τάσεις με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πλησιάσουν μέχρι και στο καλάθι λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος (89-91). Τελικά η ομάδα της Πάτρας δεν το πλήρωσε και επικράτησε 89-93 παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς