22.7 C
Athens

ΑΕΚ – Γαλατάσαραϊ 92-78: Πάρτι πρόκρισης στους «8» του BCL για την Ένωση

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ με 92-78, ανέβηκε στο 4-1 και σφράγισε το εισιτήριο της για τις καλύτερες 8 ομάδες του Basketball Champions League.

Η Ένωση ήταν αυτή που χαμογέλασε στον άτυπο τελικό κόντρα στη Γαλατά, της οποίας επικράτησε για δεύτερη φορά και έκλεισε εισιτήριο για τη φάση των «8» στο Basketball Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν άναρχο μπάσκετ αλλά παράλληλα εντυπωσιακό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα οι άμυνες να πάνε περίπατο και το σκορ της πρώτης περιόδου να κλείσει ασυνήθιστα υψηλά και συγκεκριμένα στο 29-31 υπέρ της Γαλατάσαραϊ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν σαν μπήκαν οι δύο ομάδες στο πνεύμα του παιχνιδιού, το οποίο είχε χαρακτήρα τελικού και παίχτηκε ένα πιο σκόπιμο παιχνίδι με πολύ περισσότερη τακτική.

Αυτό βέβαια δεν άλλαξε το γεγονός πως καμία ομάδα δεν θα τα παρατούσε και το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι. Το σκορ φυσικά κινήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και το ημίχρονο έκλεισε με τους Τούρκους να προηγούνται με 45-46.

Έχοντας του Λεμάρ και Γιάνκοβιτς σε εξαιρετική κατάσταση, η Ένωση άρχισε να κρατάει όλο και περισσότερο το προβάδισμα το οποίο όμως δεν μπορούσε να διευρύνει. Αντίθετα η Γαλατάσαραϊ είχε σε απίστευτη μέρα τον Ράσελ, ο οποίος από ένα σημείο και μετά προσπαθούσε μόνος του.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ 63-61 υπέρ των Κιτρινόμαυρων και μόλις από τα πρώτα λεπτά άρχισαν να αλλάζουν οι ισορροπίες. Ένα παιχνίδι που ως εκείνο το σημείο ήταν ντέρμπι και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, άρχισε να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία με σερί 8-0 ανέβασε τη διαφορά στους 10 (71-61). Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο καθώς στην Ένωση προστέθηκε ένας ακόμη πρωταγωνιστής, ο Στρένλιεκς και σε συνδυασμό με τη συνολικά καλή εικόνα το ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω. Το σκορ στο 38′ ήταν 80-69 και το μόνο που άλλαξε έως το τέλος ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την Ένωση να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη με 92-78 και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους «8» του Basketball Champions League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς