20.7 C
Athens

Πόρτο – Ίντερ 0-0: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους Δράκους, οι Νερατζούρι στους «8» του Champions League (vid)

Με μια επαγγελματική εμφάνιση η Ίντερ κράτησε την Πόρτο στο μηδέν, έφυγε με την ισοπαλία (0-0) από το Ντραγκάο και πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο.

Για να παραμείνει όμως το μηδέν που οι Νερατζούρι κράτησαν σχετικά εύκολα σε όλο το 90λεπτο, χρειάστηκε στις καθυστερήσεις η συμβολή του Ντάμφρις, του Ονάνα, αλλά και του δοκαριού δύο φορές μάλιστα, σε μια απίθανη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους Δράκους.

 

Η ρεβάνς ανάμεσα σε Πόρτο και Ίντερ ήταν εντελώς αντίθετη απ’ ό,τι ήταν το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, καθώς κενοί χώροι δεν υπήρχαν και οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων είχαν ένα σαφώς πιο εύκολο βράδυ.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το προβάδισμα των Νερατζούρι (1-0) από το πρώτο παιχνίδι, γεγονός που τους έκανε να παίξουν σκόπιμα για να κρατήσουν το αποτέλεσμα που θα τους χάριζε την πρόκριση. Σκόπιμα αλλά παράλληλα με τακτικό πλάνο, που έκανε τους ποδοσφαιριστές της Πόρτο να μπλοκάρουν, να καταφέρουν μεν να δημιουργήσουν κάποιες τελικές προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν απείλησαν ποτέ στην πραγματικότητα την εστία του Ονάνα.

Αντίθετα η Ίντερ ήταν αυτή που είχε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν στο 21′ μετά από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης ο Τζέκο βρέθηκε απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Δράκων.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 40′ , με τον Εβανίλσον να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά τον Νταρμιάν να βάζει στοπ με ωραίο τάκλιν.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος με τους Πορτογάλους να είναι αυτοί που είχαν κυρίως την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Ονάνα βρισκόταν πάντα στη σωστή θέση και δεν βρέθηκε ποτέ εκτεθειμένος από την άμυνα του.

Οι Νερατζούρι όσο περνούσε η ώρα τόσο έβρισκαν περισσότερους χώρους, αλλά και αυτοί από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην εστία των Δράκων.

Οι καθυστερήσεις ήταν δραματικές, με την Πόρτο να χάνει στο 90+5′ τη φάση του αγώνα για να στείλει το ματς στην παράταση. Αρχικά ο Ντάμφρις μετά από σουτ έδιωξε την μπάλα στη γραμμή, ο Ταρεμί πήρε το ριμπάουντ και είδε τον Ονάνα να κάνει το ίδιο αλλά και με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια ο Γκρούγιτς έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι για να τελειώσει αυτή η απίθανη τριπλή ευκαιρία για τους Δράκους.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πεπέ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες το παιχνίδι.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Φάμπιο Καρδόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού (85′ Γουέντελ), Εουστάκιο (71′ Φράνκο), Ουρίμπε (85′ Ναμάσο) , Γκρούγιτς, Γκαλένο, Εβανίλσον (71′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν (80′ Σκρίνιαρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74′ Ντε Φράι) , Ντάμφρις, Μπαρέλα (80′ Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (70′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μαρτίνες, Τζέκο (70′ Λουκάκου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς