22.6 C
Athens

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 8-7: Γλυκιά ήττα πρόκρισης στα τελικά του World Cup

Στην τελική φάση του FINA World Cup που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες (30/6-2/7) προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας παρότι ηττήθηκε με 8-7 από το Μαυροβούνιο!

Κι αυτό διότι η Σερβία ηττήθηκε στα πέναλτι νωρίτερα από τη Γεωργία και η Ελλάδα ευνοήθηκε στην τριπλή ισοβαθμία με Σερβία και Μαυροβούνιο στους βαθμούς και κατέλαβε, μάλιστα τη δεύτερη θέση της Τελικής Βαθμολογίας (προκρίνονται οι τρεις πρώτοι και ως τρίτη πέρασε η Σερβία, ενώ το Μαυροβούνιο έμεινε εκτός).

Φουντούλης (τρία τέρματα) και Γενηδουνιάς (δύο τέρματα) πέτυχαν τα 5/7 γκολ της Εθνικής η οποία είδε τον Β. Ράντοβιτς να σκοράρει δύο για τους Μαυροβούνιους και να αναδεικνύεται σε πρώτος σκόρερ τους.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια της Βουδαπέστης, λοιπόν, θα μετάσχει σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση όπου επίσης στοχεύει ψηλά. Στο Λος Άντζελες, μάλιστα, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τελικής φάσης την τρίτη ομάδα του πρώτου ομίλου, την Ουγγαρία.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 8-7

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Γκοϊκοβιτς): Τζούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς