26.1 C
Athens

Σάκκαρη – Πλίσκοβα 2-1: Μαρία από ατσάλι πέταξε στα προημιτελικά του Indian Wells

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα και λύγισε μετά από μεγάλη μάχη την Καρολίνα Πλίσκοβα για να προκριθεί στις 8 καλύτερες του Indian Wells

Εντυπωσιακή Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 7) λύγισε την Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-1 σετ (6-4, 6-3 / 5-7) και πέταξε  στα προημιτελικά του Indian Wells όπου θα αντιμετωπίσει Πλίσκοβα ή Πεγκούλα.

Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε μάχη μέχρι τέλους και ειδικότερα στο δεύτερο σετ, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε πιο ψύχραιμη και ώριμη όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ήταν αυτή που πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ειδικότερα το σημείο που έκρινε το τρίτο σετ και τον αγώνα ήταν αυτό που η Σάκκαρη έμεινε με 0-2 γκέιμ πίσω στο σκορ, αλλά όχι απλά κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα, διέλυσε κιόλας την αντίπαλο της παίρνοντας 5 συνεχόμενα γκέιμ και σφραγίζοντας ουσιαστικά έτσι τη μεγάλη επιστροφή της στο σετ και την επικράτηση της.

Η πλάστιγγα στο πρώτο σετ γύρισε νωρίς προς την πλευρά της Μαρίας, η οποία με δύο γρήγορα μπρέικ βρέθηκε να προηγείται με 3-0. Παρά την προσπάθεια της Πλίσκοβα, η οποία κατάφερε να πάρει αμέσως το ένα μπρέικ πίσω και να μειώσει σε 3-1, οι ισορροπίες δεν άλλαξαν από εκεί και πέρα και η Ελληνίδα τενίστρια εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο προβάδισμα για να κλείσει το σετ με 6-4.

Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά τόσο στο πρώτο σετ όσο και συνολικότερα στον αγώνα, ήταν πως η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο σερβίς της σε αντίθεση με την αντίπαλο της που στο ανάλογο σημείο είχε πολύ λιγότερους κερδισμένους πόντους. Αντίθετα, η Πλίσκοβα έμοιαζε να αντιμετωπίζει καλύτερα την πίεση όταν είχε δεύτερο σερβίς, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό ώστε να γύρει το παιχνίδι υπέρ της.

Στο δεύτερο σετ έγινε το έλα να δεις. Η Τσέχα ξεκίνησε με γρήγορο μπρέικ, για να απαντήσει σχεδόν αμέσως από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη και να φέρει το σετ στα ίσια (3-3).

Με το σετ στο 4-4, η Σάκκαρη έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το μπρέικ έχοντας προβάδισμα με 0-40 και να είναι αυτή που θα σερβίρει μετέπειτα για τη νίκη. Αυτό ήταν που στοίχισε τελικά στη Μαρία, αφού η Πλίσκοβα έστω και δύσκολα κατάφερε να κάνει μπρέικ αμέσως μετά και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Τσέχα μπήκε εντυπωσιακά στο τρίτο σετ, έκανε γρήγορο μπρέικ και κατάφερε να βρίσκεται μπροστά με 0-2 γκέιμ. Όμως η αλύγιστη Σάκκαρη δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έκανε μια μεγάλη επιστροφή στο σημείο που φάνηκε πως μένει από δυνάμεις. Η Ελληνίδα διέλυσε κυριολεκτικά την αντίπαλο της και παίρνοντας 5 συνεχόμενα γκέιμ έβαλε ουσιαστικά τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή στο σετ και την τελική της επικράτηση με 2-1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς