15.9 C
Athens

Διαψεύδονται τα σενάρια για ελληνική υποψηφιότητα στη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από το υφ. Αθλητισμού

Τα σενάρια που ήθελαν την Ελλάδα να έχει υποβάλει επίσημο αίτημα για κοινή διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο διέψευσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σε διάψευση της είδησης πως η Ελλάδα κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2030 προχώρησε το υφυπουργείο αθλητισμού. Είναι μια είδηση που κυκλοφορεί σε αρκετά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα και σήμερα μάλιστα υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε πως η χώρα μας κατέθεσε και επίσημο αίτημα.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς όπως διαμηνύει το υφυπουργείο αθλητισμού δεν ισχύει κάτι παραπάνω από όσα είχε δηλώσει στις 8 Φεβρουαρίου ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε καταστήσει σαφές πως υπήρχαν επαφές ανάμεσα στις τρεις χώρες, οι οποίες όμως ήταν σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας.

Η αποκάλυψη του Politico για το Μουντιάλ του 2030 σε Σ. Αραβία – Ελλάδα και η απάντηση Αυγενάκη

Μια νέα υποψηφιότητα που βγήκε μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη είναι αυτή του Μαρόκου.

Όπως δήλωσε σήμερα (14/3) ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ του Μαρόκου, η χώρα του θα καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα για να διοργανώσει από κοινού τη διοργάνωση μαζί με τις Ισπανία και Πορτογαλία.

Η ανακοίνωση έγινε σε ομιλία στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα, η οποία διαβάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Σακίντ Μπενμούσα, κατά τη διάρκεια τελετής της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF).

Να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί επίσημα μόνο το αίτημα των Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη για κοινή διεξαγωγή.

Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη ανακοίνωσαν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

H FIFA θα αποφασίσει για το ποια υποψηφιότητα θα κερδίσει στο 74ο κογκρέσο της που θα πραγματοποιηθεί το 2024.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς