15.9 C
Athens

H FIFA ανακοίνωσε το νέο φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 48 ομάδες και 104 αγώνες!

Σχεδόν οι... μισές εθνικές ομάδες του κόσμου θα συμμετέχουν πλέον στα μουντιάλ, αφού η FIFA ανακοίνωσε το μεγαλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών

Η FIFA ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο φορμάτ της σπουδαίας διοργάνωσης εθνικών ομάδων που θα εφαρμοστούν από το καλοκαίρι του 2026 και τη διεξαγωγή του τουρνουά στη Βόρεια Αμερική.

Το συμβούλιο της FIFA επιβεβαίωσε τα όσα είχαν κυκλοφορήσει από το πρωί της Τρίτης (14/3) και ανακοίνωσε το νέο φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο θα συμμετάσχουν 48 ομάδες σε 12 ομίλους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη συνεδρίαση που διεξήχθη στο Κιγκάλι της Ρουάντα και έτσι το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό θα περιλαμβάνει 104 αγώνες σε 40 ημέρες.

Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις πρώτες δύο θέσεις σε κάθε όμιλο, αλλά και οι 8 καλύτερες τρίτες θα σχηματίσουν μετέπειτα τη φάση των «32».

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, με τη διοργάνωση να συνεχίζεται στη μορφή που έχει έως και σήμερα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς