16.7 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Ρίγη συγκίνησης στη μετονομασία της Θ. Γαζή σε οδό Άλκη Καμπανού (pics)

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη ήταν εκεί, κοιτώντας συγκινημένοι την πινακίδα με το όνομα του γιου τους που έφυγε πρόωρα, άδικα και με φρικτό τρόπο από τη ζωή σε ηλικία 19 ετών

Σε οδό Άλκη Καμπανού, μετονομάστηκε και επίσημα πλέον η οδός Θεόδωρου Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου, παίρνοντας για πάντα το όνομα του αδικοχαμένου νέου που δολοφονήθηκε πέρυσι.

Η μετονομασία έγινε στη διάρκεια μιας λιτής τελετής, στην οποία, εκτός από την οικογένειά του Άλκη, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και μέλη της διοίκησης του δήμου και εκπρόσωποι του ερασιτέχνη Άρη.

Την ευχή η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα έκανε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.

Όπως είπε είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες έρχεται στο σημείο της δολοφονίας του γιου του, γεγονός που για τον ίδιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, ωστόσο όπως τόνισε η αγάπη του κόσμου του δίνει δύναμη για να μπορέσει να πάρει κουράγιο.

Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει άσβεστη ητη μνήμη του Άλκη, Και αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Έκανε λόγο για μία προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής, για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

«Ο Άλκης είναι στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗGRTIMES.GR
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς