20.6 C
Athens

Λαπόρτα: Θύμα εκστρατείας η Μπαρτσελόνα, θα αποδείξουμε την αθωότητά της

Η υπόθεση Νεγκρέιρα κρατά σε αναμμένα κάρβουνα την Μπαρτσελόνα και τους οπαδούς της καθώς οι Καταλανοί κινδυνεύουν με βαρύτατες ποινές αν αποδειχθούν οι σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν στο κομμάτι της διαιτησίας.

Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα, Ζοάν Λαπόρτα, θέλησε να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας και με ανάρτησή του υποστήριξε πως ο σύλλογος είναι αθώος.

«Culers, μείνετε ήσυχοι. Η Μπαρτσελόνα είναι αθώα από ό,τι κατηγορείται και αποτελεί το θύμα μιας εκστρατείας ενάντια στην τιμή της στην οποία όλοι είναι εμπλεκόμενοι. Καμία έκπληξη, θα υπερασπιστούμε την Μπαρτσελόνα και θα αποδείξουμε την αθωότητα του συλλόγου. Αρκετοί θα πρέπει να διορθώσουν», ανέφερε στο μήνυμά του προς τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα η οποία φέρεται να πλήρωσε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από το 1993-2018.

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως η Ρεάλ Μαδρίτης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της Μπαρτσελόνα όταν ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση, την ώρα που η UEFA παρακολουθεί τις εξελίξεις και εφόσον αποδειχθεί πως υπάρχει ενοχή, τότε μπορεί να αποκλείσει τους Καταλανούς από τις διοργανώσεις της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς