25.1 C
Athens

Έπλεξε το εγκώμιο του Τσιμίκα ο Πογέτ: «Τεράστιο που έχουμε έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου»

Το εγκώμιο του Κώστα Τσιμίκα έπλεξε ο τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, που έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου που αποτελεί προνόμιο να βρίσκεται στο ρόστερ της «γαλανόλευκης».

«Για μένα, για εμάς, για την Ελλάδα, το να έχω έναν παίκτη στη Λίβερπουλ και να μπορεί να παίζει σε αυτό το επίπεδο είναι τεράστιο. Έτσι, πάντα περιμένουμε να έρθει και να μας βοηθήσει να κερδίσουμε.» Με αυτά τα λόγια ο Γκουστάβο Πογέτ ολοκλήρωσε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική εφημερίδα «The Sun», όπου κλήθηκε να μιλήσει για τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο Πογέτ είναι ξεκάθαρος ότι η «χρήση» του Τσιμίκα ως αναπληρωματικός στη Λίβερπουλ δεν επηρεάζει τη θέση του στην εθνική ελλάδας ενόψει των δύσκολων προκριματικών του Euro 2024, όπου η εθνική μας βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Γαλλία και την Ολλανδία.

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τον “Τσίμι”, επισκέφτηκα τη Λίβερπουλ τον περασμένο μήνα. Πήγα να δω έναν από τους αγώνες και πήγα να μιλήσω προσωπικά μαζί του. Ήμουν με τον Κλοπ, ο οποίος είναι εξαιρετικός με τον Τσιμίκα, και εξήγησα την κατάσταση. Άρα όλα είναι ξεκάθαρα. Πιστεύω ότι ο “Τσίμι” γνωρίζει τη θέση του στη Λίβερπουλ, ξέρει ότι ανταγωνίζεται έναν πολύ καλό αριστερό μπακ και αυτή τη στιγμή ο Ρόμπερτσον έχει πάρει φωτιά. Ο “Τσίμι” λοιπόν ως κορυφαίος επαγγελματίας, το έδειξε τις προάλλες που έπαιξε 90 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι πάντα έτοιμος», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος είναι σίγουρος ότι η Λίβερπουλ μπορεί πάντα να βασίζεται στον Κώστα Τσιμίκα:

«Όταν συμβεί κάτι ή ο Ρόμπερτσον πέσει λίγο ή έχει άλλη ευκαιρία τότε μπορεί να κάνει αυτό που ξέρει. Μπορεί να δώσει μια ασίστ και να είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο προπονητής και να είναι μέλος μιας απίστευτης ομάδας που είναι η Λίβερπουλ. Είναι βέβαια προσωπικό αν θέλει να φύγει ή όχι. Αυτό είναι στο χέρι του παίκτη να το αποφασίσει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς