24 C
Athens

Indian Wells: Τα μισά φαβορί έκλεισαν θέση στον τρίτο γύρο και συνεχίζουν στην έρημο της Καλιφόρνια

Μετά από σχεδόν δύο ολόκληρες εβδομάδες εκτός δράσης καθώς ανέκαμψε από έναν τραυματισμό στον δεξιό μηριαίο, ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε, γνώρισε υποδοχή ήρωα στο Indian Wells και εκείνος δεν απογοήτευσε το κοινό, νικώντας με 6-3, 6-3 τον Θανάση Κοκκινάκη, εξασφαλίζοντας πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ελλείψει του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ο Ισπανός μπορεί να επαναπροσδιορίσει την ιεραρχία στην κατάταξη, εάν κερδίσει στην έρημο της Καλιφόρνια.

Ένα καθησυχαστικό ξεκίνημα για τον νικητή του US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οποίος αποχώρησε από το Ακαπούλκο την περασμένη εβδομάδα λόγω πόνου στο δεξιό οπίσθιο μηριαίο, όπως είχε συμβεί νωρίτερα και στο Australian Open. Αντίπαλός του στην επόμενη φάση ο Ολλανδός Τάλον Γκρίκσπορ.

Ο Γιαν Σίνερ, νικητής στο Μονπελιέ και στη συνέχεια φιναλίστ στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο, χρειάστηκε 95 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου Ρισάρ Γκασκέ με 6-3, 7-6(2) στην πρεμιέρα του στο φετινό Indian Wells. Στον 3ο γύρο του τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό ο οποίος νίκησε με 6-4,6-4 τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι.

Άντι Μάρεϊ και Σταν Βαβρίνκα, και οι δύο νικητές σε Grand Slam, αναζητούν την περασμένη τους δόξα μετά από πολλά χαμένα χρόνια λόγω τραυματισμών. Ο 35χρονος Σκωτσέζος, φιναλίστ στο Indian Wells το 2009, απέκλεισε τον Μολδαβό Ράντου Αλμποτ με 6-4, 6-3, ενώ ο 37χρονος Ελβετός κέρδισε τον Σέρβο Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς με 7-6 (10/8), 6-4.

Μετά των γυναικών η κάτοχος του τίτλου Ίγκα Σβιάτεκ χρειάστηκε μόλις 65 λεπτά και παραχώρησε μόλις ένα γκέιμ για να φτάσει σε νίκη με 6-0, 6-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια του Wimbledon (2017) στα junior Κλερ Λιού στην πρεμιέρα της στο φετινό Indian Wells. Για την Πολωνή αυτή ήταν η 13η νίκη της στη σεζόν (13-3).

Αναζητώντας ένα δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην έρημο της Καλιφόρνια, που μόνο η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα πέτυχε το 1991 και το 1992, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Την πρόκριση στον 3ο γύρο πήρε και η Βρετανίδα και κάτοχος του US Open το 2021, Έμμα Ραντουκάνου η οποία σημείωσε την 2η σερί νίκη της στο Indian Wells επικρατώντας της Πολωνής Μάγκντα Λινέτ με 7-6(3), 6-2, μετά από μία ώρα και 51 λεπτά.

Στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια που κέρδισε την Κατερίνα Σινιάκοβα με 5-7, 7-6(4), 6-3.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς