18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο παράγοντας Πασχαλάκης και το εντυπωσιακό αήττητο σερί του κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει ξεχάσει να χάνει με αντίπαλο την ΑΕΚ, έχοντας «χτίσει» ένα τρομερό αήττητο σερί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ και ως πορτιέρε του Ολυμπιακού ακόμα δεν έχει γευτεί την γεύση της ήττας (στα ματς που ξεκίνησε βασικός)

Με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες σε σύνολο 9 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει ξεχάσει να… χάνει με αντίπαλο την ΑΕΚ, τουλάχιστον από τα χρόνια του στον ΠΑΟΚ αλλά και στο ματς του πρώτου γύρου φέτος ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας πορτιέρε είναι αήττητος στις αναμετρήσεις κόντρα στην Ένωση, έχοντας «χτίσει» μία εξαιρετική εκτός έδρας παράδοση ως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, έχει καλύτερο ρεκόρ στα εκτός έδρας ντέρμπι με τους Κιτρινόμαυρους απ’ ότι σε αυτά που είχε αγωνιστεί στην Τούμπα (5 νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες) στα προηγούμενα 4 χρόνια.

Στο σήμερα, ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πλέον, ο Πασχαλάκης είναι γενικώς αήττητος στα ματς που ξεκίνησε βασικός με την ερυθρόλευκη φανέλα, από τον περασμένο Οκτώβριο κι έπειτα.

Συγκεκριμένα το ελληνικό «τείχος» κάτω από την εστία των Πειραιωτών σε 19 αγώνες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και στο Europa League μετράει 11 νίκες και οκτώ ισοπαλίες, θέλοντας να επεκτείνει στους 20 αγώνες το αήττητο σερί του απόψε στην OPAP Arena, απέναντι στην αγαπημένη του αντίπαλο.

Η ασφάλεια που νιώθει πλέον ο Ολυμπιακός κάτω από τα γκολπόστ του οφείλεται αποκλειστικά σε αυτή τη σταθερότητα του Πασχαλάκη, που ακόμα δεν έχει βιώσει το συναίσθημα της ήττας στα ματς που ξεκίνησε αυτός αντί του Τζολάκη.

Πέντε μήνες αήττητος και συνεχίζει, με το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη μέχρι τώρα πορεία του να είναι το γεγονός ότι στα πέντε ντέρμπι που έχει αγωνιστεί κόντρα σε Παναθηναϊκό (δύο φορές), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Άρη (εντός) έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ κι αυτό μετά την περιβόητη φάση με τους Άβιλα και Ιωαννίδη και το πέναλτι του Σπόραρ στο… 111′, που έχει αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό την βαθμολογία στη φετινή Super League, ένα βήμα πριν τα πλέι οφ όπου θα κριθούν τα πάντα…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς