18.2 C
Athens

Η Τσέλσι πέρασε από το Κινγκ Πάουερ, τριάρα της Τότεναμ στη Νότιγχαμ (vid)

Ήταν να μη βρει ρυθμό και ψυχολογία η Τσέλσι που μετά τις δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League (πρόκριση στους «8» με ανατροπή απέναντι στην Ντόρτμουντ), πέρασε και από το Κινγκ Πάουερ με το επιβλητικό 1-3 απέναντι στη Λέστερ για να μειώσει στους πέντε από την 5η Λίβερπουλ.

Οι πολύ ανώτεροι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 11′ με το σουτ του Τσίλγουελ απέναντι στην πρώην ομάδα του ενώ ο Φέλιξ είχε δοκάρι και ακυρωθέν γκολ στο 34′. Από λάθος του Πορτογάλου ο Περέιρα έκλεψε και άνοιξε στον Ντάκα που με σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε προσωρινά στο 39′ αφού ο Χάβερτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε ένα φοβερό γκολ για το 1-2.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και στο 78ο λεπτό σφράγισαν το τρίποντο με την κεφαλιά του Κόβατσιτς από τη σέντρα του Μούντρικ. Η Λέστερ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φας στο 87′.

Η Τότεναμ μετά τον αποκλεισμό από τη Μίλαν στο Champions League, από τη Σέφιλντ στο Κύπελλο και την ήττα από τη Γουλβς στο πρωτάθλημα, ξέσπασε στη Νότιγχαμ στο Λονδίνο (3-1) πετυχαίνοντας μια από τις πιο άνετες νίκες της στη σεζόν.

Ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά στο 19′ μετά τη σέντρα του Πόρο από τα δεξιά ενώ ο Άγγλος φορ αξιοποίησε το πέναλτι που έκανε ο Γουόραλ για να πετύχει το 2-0.

 

Ο Ριτσάρλισον έδωσε έτοιμο γκολ στον Σον για το τρίτο γκολ των Λονδρέζων στο 62′, με τους Κόκκινους να πιέζουν κι απλώς να μειώνουν στο σκορ στο 81′ μετά από εκτέλεση κόρνερ – σε δεύτερο χρόνο – με την κεφαλιά του Γουόραλ. Στις καθυστερήσεις ο Αγιού έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Φόστερ) σε παράβαση του Κουλουσέφσκι για χέρι εντός περιοχής.

Δραπέτευσε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη η Έβερτον που επικράτησε με 1-0 της Μπρέντφορντ. Τα Ζαχαρωτά άνοιξαν το σκορ στα 17″ όταν από βαθιά μπαλιά και άνοιγμα του Ντουκουρέ στα αριστερά, ο ΜακΝιλ έπιασε φοβερό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ για να πανηγυρίσει στο τέλος την τρίτη νίκη της ομάδας του με τον Σον Ντάις στον πάγκο, όλες στο Γκούντισον Παρκ και με το ίδιο σκορ!

 

Εντός της ζώνης του υποβιβασμού παρέμεινε η Λιντς που αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Μπράιτον στο Έλαντ Ρόουντ. Οι Γλάροι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Μακ Άλιστερ στο 33′ (σέντρα του Μαρτς από τα δεξιά και πρώτη κεφαλιά-πάσα του Μιτόμα) αλλά ο Μπάμφορντ με βολίδα εκτός περιοχής ισοφάρισε στο 40′.

Με αυτογκόλ του Χάρισον η ομάδα του Ντε Τζέρμπι ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά ο Άγγλος πήρε το αίμα του πίσω στο 78′ όταν από την πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ του Νιόντο έπιασε φοβερό σουτ για να νικήσει τον Στιλ και να διαμορφώσει το 2-2.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 11/3

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 1-0 (28′ Μπίλινγκ)

Έβερτον – Μπρέντφορντ 1-0 (1′ ΜακΝιλ)

Λέστερ – Τσέλσι 1-3 (39′ Ντάκα / 11′ Τσίλγουελ, 45+6′ Χάβερτς, 78′ Κόβατσιτς)

Λιντς – Μπράιτον 2-2 (40′ Μπάμφορντ, 78′ Χάρισον / 33′ Μακ Άλιστερ, 61′ αυτ. Χάρισον)

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-1 (19′, 35′ πεν. Κέιν, 62′ Σον / 81′ Γουόραλ)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 12/3

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (16:00)

Φούλαμ – Άρσεναλ (16:00)

Νιούκαστλ – Γουλβς (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς