19 C
Athens

«Καταπατούν την ελευθερία της έκφρασης»: Χαμός στη Βρετανία για την απόλυση του Λίνεκερ από το BBC

Δημόσια κατακραυγή στο BBC για την απόφασή του να «τελειώσει» τον Λίνεκερ μετά από σχόλιό του για την μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ, θα αποχωρήσει από τον ρόλο του στο BBC μετά την κριτική του για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, που έχει πυροδοτήσει μια έξαρση μεταξύ της κυβέρνησης και του πιο ακριβοπληρωμένου παρουσιαστή της εταιρείας.

Εκτός BBC ο Γκάρι Λίνεκερ λόγω των απόψεών του για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Ο Λίνεκερ παρομοίασε πρόσφατα τη γλώσσα της κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Το BBC είπε ότι είχε συζητήσεις με τον Λίνεκερ και την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισε να αποχωρήσει από την παρουσίαση του κορυφαίου προγράμματος Match of the Day «μέχρι να έχουμε μια συμφωνημένη και σαφή θέση σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Μετά από αυτή την απόφαση του πασίγνωστου τηλεοπτικού σταθμού, οι αντιδράσεις στη Βρετανία είναι πρωτοφανείς, με ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς τον Λίνεκερ από την πλειοψηφία τόσο των τηλεθεατών όσο και των λοιπών σελέμπριτις της χώρας, ακόμα κι εκτός ποδοσφαίρου

Μάλιστα, Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ξαφνική απόλυση του Λίνεκερ δεν θα βγουν στην ιστορική εκπομπή «Match Of The Day» του σταθμού, την οποία ο Λίνεκερ παρουσιάζει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Επιπλέον, οι 12 ομάδες που θα αγωνιστούν σήμερα στην Premier League (έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα) δεν θα δώσουν συνεντεύξεις εις ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό του Γκάρι Λίνεκερ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία στην οποία γίνεται λόγος για πρωτοφανή, ωμή παρέμβαση και παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς