17.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Το διπλό δίλημμα στα αριστερά και ο έτοιμος Σαμασέκου

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ: Η αριστερή πτέρυγα που εξακολουθεί να βασανίζει τη σκέψη του Μίτσελ και οι 9 σίγουροι της ενδεκάδας στην OPAP Arena

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το πολύ κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Μίτσελ να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στις βασικές του επιλογές, δίχως να αποκλείονται οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Σε περίπτωση ήττας στην OPAP Arena το βράδυ της Κυριακής (12/3, 19:00) οι Ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν να μείνουν στο -9 από την κορυφή, μία απόσταση που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί μέσα σε τουλάχιστον 8 ντέρμπι στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του το γνωρίζουν καλά και με αυτό το σκεπτικό θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena με το μυαλό μόνο στη νίκη, την πρώτη σε ντέρμπι κόντρα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου για φέτος.

Οι Πειραιώτες ολοκληρώνουν το Σάββατο (11/3) την προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι, αλλά λίγο πολύ το σχέδιο νίκης του Ισπανού τεχνικού έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται στο μυαλό του.

Στην άμυνα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά στα 3/4, με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ντόη και Μπα να είναι οι σίγουροι. Το πρώτο δίλημμα για τον Μίτσελ έρχεται για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ, με τον Ρέαμπτσιουκ λόγω εμπειρίας από τέτοιου είδους παιχνίδια και την καλύτερη αντιμετώπισή του σε φάση άμυνας, να έχει το προβάδισμα έναντι του νεοφερμένου Ραμόν.

Το δεύτερο δίλημμα για τον 59χρονο προπονητή των Ερυθρολεύκων αφορά και πάλι την αριστερή πλευρά. Ο Σέρτζι Κανός βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και έχει προσαρμοστεί πλήρως με τη νέα του ομάδα, ωστόσο ο Γιώργος Μασούρας είναι πάντοτε ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων και μπαίνει δυνατά στην εξίσωση για τη φανέλα βασικού την Κυριακή. Ο Μίτσελ, όπως φαίνεται, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το ποιον θα ξεκινήσει.

Στον άξονα, οι Σαμασέκου (ανεβάζει συνεχώς στροφές στις προπονήσεις) και Χουάνγκ έχουν «κλεισμένη» τη θέση τους, με τον Φορτούνη να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα έναντι του ανέτοιμου για 90λεπτο Χάμες, ενώ ο Μπιέλ έχει καπαρώσει τη θέση του στο δεξιό φτερό της επίθεσης με τον Μπακαμπού στην κορυφή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς