21.1 C
Athens

Σερβία – Ελλάδα 14-16: Απίθανη Εθνική και τεράστια νίκη με φόντο την πρόκριση στα τελικά του World Cup

Πρώτη νίκη (και τι νίκη!) πέτυχε η Ελλάδα στον προκριματικό όμιλο του FINA World Cup στην Ποντγκόριτσα μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου υπέταξε με 16-14 τη Σερβία και μπήκε γερά στο κόλπο για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στο Super Final του Λος Άντζελες.

Στη 13άδα της Εθνικής του Θοδωρή Βλάχου έκαναν ντεμπούτο στη διοργάνωση ο Νίκος Γκίλλας και ο Μανώλης Σολανάκης, που πήραν τη θέση των Δημήτρη Νικολαΐδη και Γιώργου Δερβίση.

Από τρία τέρματα σημείωσαν οι Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Αργυρόπουλος και Κάκαρης για την Εθνική που είχε πάντα τις λύσεις απέναντι στους Σέρβους. Κορυφαίοι για τους αντίπαλους της Εθνικής ήταν οι Σ. Ράσοβιτς και Μάντιτς με πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα.

Η Αυστραλία που έχει δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις είναι η επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας στον δρόμο για τη μεγάλη πρόκριση.

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-16

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-4, 1-4, 6-5, 5-3.

ΣΕΡΒΙΑ: Μίσοβιτς, Μάντιτς 4, Σ. Ράσοβιτς 5, Ραντέλοβιτς 1, Λάζιτς, Λούκιτς 2, Ντράσοβιτς, Β. Ράσοβιτς, Στανόγεβιτς, Ούμποβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Βούτσινιτς, Μίτροβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 3, Σολανάκης 1, Κάκαρης 3, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς