23.1 C
Athens

O Iταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Αυτό είναι το προφίλ του 41χρονου Ιταλού διαιτητή που βάφτισε η ΚΕΔ ως «elite» στο κρισιμότατο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena

Ο Ιταλός διαιτητής Μαουρίτσιο Μαριάνι από την πρώτη κατηγορία της UEFA επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena.

Ο 41χρονος Μαριάνι βρέθηκε στο πρόσφατο Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «32» του Europa League, ενώ θεωρείται από τους πιο γνωστούς διαιτητές στην ιταλική Serie A, με αρκετά παιχνίδια στο ενεργητικό του. Αλλά από elite… ούτε τώρα ο Μπένετ.

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Οτιδήποτε άλλο πλην elite διαιτητή στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός θα συνιστά ναρκοθέτηση του πρωταθλήματος»

Βοηθοί του Μαριάνι θα είναι οι συμπατριώτες του Ντανιέλε Μπιντόνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι.

Στο VAR θα είναι ο επίσης Ιταλός Εουγκένιο Αμπατίστα με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψαρρή, ενώ τέταρτος θα είναι ο Βαγγέλης Μανούχος.

Σημειώνεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα διευθύνει στην ελληνική Super League ο έμπειρος Ιταλός διαιτητής, που φέτος έχει βρεθεί επίσης σε τρία ματς για τους ομίλους του Champions League και 9 για το πρωτάθλημα Ιταλίας, μεταξύ των οποίων το ντέρμπι Μίλαν – Νάπολι (1-2).

Στο επίσης κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου, ενώ στα ματς Βόλος – ΠΑΟΚ ο Μαλούτας και Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα ο Κατοίκος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς