23.3 C
Athens

Έδωσε απαντήσεις με τεσσάρα στην Μπέτις και ρεκόρ η Μαν. Γιουνάιτεντ, προβάδισμα πρόκρισης για Γιουβέντους και Σεβίλλη (vid)

Η πληγωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλήθηκε να δώσει μια απάντηση στο χορτάρι μετά τον διασυρμό με 7-0 από τη Λίβερπουλ και να βάλει βάσεις πρόκρισης στους «8» του Europa League απέναντι στην Μπέτις στο Ολντ Τράφορντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι το έκαναν εμφατικά επικρατώντας με 4-1 των Ανδαλουσιάνων και η ρεβάνς στην Ισπανία απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Ράσφορντ σκόραρε μόλις στο 6ο λεπτό για το 1-0 με το 26ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος! Η Μπέτις απάντησε στο 32′ με το διαγώνιο σουτ του Αγιόθε Πέρεθ μετά την πάσα του Χουάνμι (ο οποίος έκανε κοντρόλ στην αρχή με το χέρι αλλά ο VAR δεν έδειξε κάτι) αλλά το 1-1 δεν έμεινε για πολύ ώρα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (52′) ο Άντονι με φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 2-1, ενώ στο 58′ ο Μπρούνο Φερνάντες με τρομερή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σο έκανε το 3-1 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Βέγκχορστ από κοντά μετά την πρώτη επέμβαση του Μπράβο στο σουτ του ΜακΤόμινεϊ στο 82′.

Σημειώνεται πως οι Κόκκινοι Διάβολοι σκόραραν παραπάνω από δύο γκολ για 15ο σερί εντός έδρας παιχνίδι κάτι που είχαν να πετύχουν εδώ και 23 χρόνια!

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ήταν ο ήρωας της Γιουβέντους στην πρόκριση απέναντι στη Ναντ ενώ έβαλε και τις βάσεις για τα προημιτελικά κόντρα στη Φράιμπουργκ στο Τορίνο.

Ο Αργεντινός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής της γερμανικής ομάδας μετά τη σέντρα του Κόστιτς από τα αριστερά και έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί ήταν πολύ ανώτεροι, δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα και όταν η Φράιμπουργκ βρήκε ένα γκολ αυτό ακυρώθηκε με απόφαση του Σιδηρόπουλου που έλεγξε τη φάση στο VAR (υπήρχε χέρι).

 

Η Σαχτάρ έδωσε τεράστια μάχη στη Βαρσοβία (μακριά από τη φυσική της έδρα) απέναντι στη Φέγενορντ αλλά δεν μπόρεσε να αρπάξει το τρίποντο (1-1). Σε μια από τις ελάχιστες τελικές της προσπάθειες κι αφού είχε γλιτώσει ουκ ολίγες φορές ο Ρακίτσκι σκόραρε με την πλάτη (!!) από την εκτέλεση κόρνερ του Σουντάκοφ κι έγραψε το 1-0 στο 78′ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι που άξιζαν έστω το «Χ» ισοφάρισαν με την κεφαλιά του Μπουλαούδε στο 88′ κι ενώ μετρούσε μόλις δύο λεπτά στον αγώνα!

Την ίδια ώρα η Σεβίλλη επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε με 2-0 στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν. Οι Ανδαλουσιάνοι άνοιξαν το σκορ με το υπέροχο σουτ του Χορδάν (η μπάλα κόντραρε κιόλας) ενώ στο 85′ ο Λαμέλα από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος 2-0 (10′ Ντεμιρμπάι, 86′ Ταπσόμπα)

 

Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3 (42′ Γιουράνοβιτς, 69′ Κνόχε, 89′ Μίτσελ / 28′, 72′ Μπόνιφεϊς, 58′ Φερτέσεν)

 

Ρόμα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (13′ Ελ Σαράουι, 87′ Κουμπούλα)

 

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ 2-2 (34′ Ινάσιο, 55′ Παουλίνιο / 22′ Σαλιμπά, 62′ αυτ. Μορίτα)

 

Γιουβέντους – Φράιμπουργκ 1-0 (53′ Ντι Μαρία)

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέτις 4-1 (6′ Ράσφορντ, 52′ Άντονι, 58′ Μπρούνο Φερνάντες, 82′ Βέγκχορστ / 32′ Αγιόθε Πέρεθ)

 

Σαχτάρ – Φέγενορντ 1-1 (79′ Ρακίτσκι / 88′ Μπουλαούδε)

 

Σεβίλλη – Φενέρμπαχτσε 2-0 (56′ Χορδάν, 85′ Λαμέλα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς