14.4 C
Athens

Conference League: Η Γουέστ Χαμ υπέταξε την ΑΕΚ Λάρνακας, η πρόκριση της Βιγιαρεάλ θα κριθεί στην Ισπανία (hls)

Η ΑΕΚ Λάρνακας λύγισε στο δύσκολο έργο της κόντρα στη Γουέστ Χαμ και γνώρισε την ήττα με 0-2. Στο 1-1 έμειναν Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, προβάδισμα πρόκρισης για τη Νις που πέρασε με 0-1 από την έδρα της Σέριφ.

Η ΑΕΚ Λάρνακας είχε δύσκολη αποστολή σε μια όπως και να έχει ιστορική στιγμή για την ίδια. Οι Κύπριοι λύγισαν κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ουσιαστικά σε ένα δεκάλεπτο αδράνειας στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Αντόνιο ήταν ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Ο επιθετικός των Άγγλων άνοιξε το σκορ με κεφάλια στο 36′, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με ένα όμορφο πλασέ.

Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ άφησαν τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 28′ με όμορφο τελείωμα του Τριγκέιρος, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ απάντησης με τον Ντράιερ στο 57′.

Η Νις πέρασε από την έδρα της Σέριφ με 0-1 χάρη σε τέρμα του Αμραουί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Conference League.

Την Τρίτη (7/3) έγινε και ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε Λάτσιο και Άλκμααρ, όπου οι Ολλανδοί πήραν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας με 1-2, με τον δικό μας Βαγγέλη Παυλίδη να βάζει το χεράκι του καθώς ήταν αυτός που ισοφάρισε για την ομάδα του.

CONFERENCE LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Τρίτη 7/3

Λάτσιο – Άλκμααρ 1-2 (18′ Πέδρο / 45′ Παυλίδης, 62′ Κέρκεζ)

 

Πέμπτη 9/3

ΑΕΚ Λάρνακας – Γουέστ Χαμ 0-2 (36′, 45+2′ Αντόνιο)

 

Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ 1-1 (57′ Ντράιερ / 28′ Τριγέιρος)

 

Σέριφ – Νις 0-1 (45+3′ Αμραουί)

 

Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)

Γάνδη – Μπασακσεχίρ (22:00)

Λεχ Πόζναν – Τζουργκάρντεν (22:00)

Φιορεντίνα – Σίβασπορ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς