18.6 C
Athens

Μπάγερν – Παρί 2-0: Οι Βαυαροί πέρασαν στους «8» κι έστειλαν τους υπερφίαλους Γάλλους σπίτι τους (hls)

Οι Βαυαροί με ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος έστειλαν σπίτι της την Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών αστέρων που για ακόμα μια χρονιά βλέπει την πορεία της στο Champions League να τερματίζεται πρόωρα

Η Μπάγερν βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League και τυπικά! Οι Βαυαροί δεν άφησαν το 0-1 της νίκης στο Παρίσι να πάει χαμένο και με δύο γκολ στο Μόναχο (2-0) έστειλαν για ακόμα μια χρονιά πρόωρα τη θλιβερή Παρί Σεν Ζερμέν στο σπίτι της από τη φάση των «16».

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ απογοήτευσε όπως σε αρκετές εμφανίσεις της στη Ligue 1 και με εξαίρεση ένα ξέσπασμα για 25′ στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να πιάσει ένα τόσο υψηλό επίπεδο απόδοσης για να κρατήσει έστω στο μηδέν την Μπάγερν. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Μαρκίνιος αποχώρησε με τραυματισμό, ενώ οι δύο χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους θα… στοιχειώσουν τους Γάλλους.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν ένα σουτ του Εμπαπέ από πλάγια θέση που έφυγε άουτ, ενώ στο 25′ ο Μέσι σε φάση διαρκείας είδε τον Ζόμερ να τον σταματά σε φάση διαρκείας. Η μεγαλύτερη όμως στιγμή για τους Γάλλους ήρθε στο 40′ με τον Ζόμερ να χάνει την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, τον Βιτίνια να κλέβει και να σουτάρει αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ντε Λιχτ έκανε την προβολή και έδιωξε αποφασιστικά!

 

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήξερε πως έπρεπε να αλλάξει πράγματα για να δει διαφορετική εικόνα από την ομάδα του κι αυτό το πέτυχε με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Η πίεση των Βαυαρών έφερε λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων με αποκορύφωμα αυτό του Βεράτι στο 61′.

Ο Ιταλός έχασε από τον Γκορέτσκα που έδωσε άμεσα στον Τσούπο-Μοτίνγκ κι αυτός φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία από κοντά για το 1-0.

Η κυριαρχία των Βαυαρών μετουσιώθηκε σε δεύτερο γκολ στο 89′ με τον Μουζιάλα να ανοίγει στον Γκνάμπρι κι αυτός με πλασέ να γράφει το 2-0. Οι Γερμανοί ήταν πολύ ανώτεροι και δίκαια πήραν την πρόκριση, με την Παρί να έχει να θυμάται μόνο στο δεύτερο μέρος μια μεγάλη χαμένη στιγμή με την κεφαλιά του Ράμος που απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Ζόμερ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (86’ Γκνάμπρι), Μίλερ (86’ Ζοάο Κανσέλο), Μουσιάλα (82’ Μανέ), Τσούπο Μότινγκ (68’ Σανέ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος (36’ λ. τρ. Μουκιελέ / 46’ λ. τρ. Μπισιαμπού), Ντανίλο, Χακίμι, Φαμπιάν Ρουίθ (76’ Ζαϊρ Εμερί), Βεράτι, Βιτίνια (81’ Εκιτικέ), Νούνο Μέντες (82’ Μπερνάτ), Μέσι, Εμπαπέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς