17.6 C
Athens

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5: Σαρωτικός στη Φθιώτιδα, καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς (hls)

Ο Δικέφαλος του Βορρά με πολύ μεγάλη άνεση καθάρισε τη Λαμία και ουσιαστικά εξασφάλισε από τον πρώτο ημιτελικό το εισιτήριο για έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό

Με φόρα από τη νίκη με έξι γκολ κόντρα στον Ιωνικό στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη Λαμία να… πιστέψει στην υπέρβαση.

 

Οι Φθιώτες που έχουν δώσει το βάρος στην παραμονή τους στο πρωτάθλημα, παραδόθηκαν άνευ όρων στην επέλαση του Δικεφάλου του Βορρά ο οποίος σάρωσε το «Αθανάσιος Διάκος» με 1-5 και ουσιαστικά εξασφάλισε από την Τετάρτη (8/3) το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου για ακόμα μια χρονιά. Ο επαναληπτικός στην Τούμπα προφανώς και έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με τη συμπλήρωση 13″ τα πάντα πήραν τον δρόμο τους για τον ΠΑΟΚ. Ο Νάρεϊ έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από συνδυασμό των Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς από τα αριστερά, με τον Σέρβο να δίνει έτοιμο γκολ στον φορμαρισμένο Γερμανό για το 0-1. Σαν σε… προπόνηση και με νέα ωραία συνεργασία ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2 στο 25′ με τον Ζίβκοβιτς να περνά στον Σάστρε κι αυτός να γυρίζει για τον Κωνσταντέλια που από το ύψος του πέναλτι έπιασε το πλασέ για το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και βρήκε μέσα σε διάστημα 7′ άλλα τρία γκολ. Ο Αουγκούστο στο 57′ πέτυχε το 0-3 με πανέμορφη λόμπα, στο 67′ ο Τόμας πλάσαρε τον Γκαραβέλη μετά την κάθετη του Τάισον ενώ ο Σάστρε διαμόρφωσε το 0-5.

Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, με τη Λαμία να μειώνει απλώς στο 86′ με το γκολ του Ρουμπέν Μαρτίνεθ έπειτα από την κακή απομάκρυνση του Κουλιεράκη.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ 1-5

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Σκόρερ: 86′ Ρουμπέν Μαρτίνεθ / 1′ Νάρεϊ, 25′ Κωνσταντέλιας, 62′ Αουγκούστο, 67′ Μπράντον Τόμας, 69′ Σάστρε

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Μαρτίνεθ, Μανούσος, Αμπάντα, Σιμόν, Σλίβκα / Ελ Καντουρί

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Ασκόσφσκι (65′ Αμπάντα), Σλίβκα, Στάνκο (59′ Ντε Βινσέντι), Τζανδάρης (59′ Νούνιες), Μαρτίνεθ, Μανούσος (65′ Μεντίνα)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (63′ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (71′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63′ Τάισον), Μπράντον (75′ Τζίμας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς