22.9 C
Athens

Μπενφίκα – Μπριζ 5-1: Τη διέλυσε και σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά

H Μπενφίκα διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, την οποία διέλυσε με 5-1 και σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» του UEFA Champions League.

Οι Αετοί της Λισαβόνας δεν είχαν κανένα πρόβλημα και τελείωσαν τη δουλειά μετά το 0-2 του Βελγίου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονσάλο Ράμος που πέτυχε δύο τέρματα.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν με όμορφο τακουνάκι του Ζοάο Μάριο στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα άργησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα παρά την καθολική υπεροχή τους, με τον Ράφα Σίλβα να ολοκληρώνει με όμορφο πλασέ την αντεπίθεση στο 38ο λεπτό και να ανοίγει το σκορ.

Η Μπενφίκα κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, με τον Γκονσάλο Ράμος να αποφεύγει με όμορφο τρόπο δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή και να κάνει το 2-0 στο 45+2′.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το πιο γεμάτο, καθώς μπήκαν άλλα τέσσερα τέρματα από τις δύο ομάδες.

Ο Γκονσάλο Ράμος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 57′ έκανε το 3-0, ενώ ο Ζοάο Μάριο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 71′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Ο Νέρες 6 λεπτά αργότερα έκανε το 5-0, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν με τον Μέιχερ στο 87′ για το τελικό 5-1.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπαχ (63′ Ζιλμπέρτο), Σίλβα (88′ Βερίσιμο), Οταμέντι (74′ Μοράτο), Γκριμάλντο, Φλορεντίνο, Σικίνιο (63′ Νέρες), Μάριο (75′ Νέβες), Ράφα, Άουρσνες, Ράμος

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα (62′ Οντόι), Μέχελε, Σιλά, Μπουκάναν, Νίλσεν, Βάνακεν (75′ Νούσα), Σογουά (75′ Ριτς), Μέιχερ, Γιαρεμτσούκ (62′ Τζουτγκλά), Λανχ (46′ Ονιεντίκα)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς