13.2 C
Athens

Γιατρός ΕΚΑΒ: «Ο Άλκης ήταν ακαριαία νεκρός, υπήρχε λουτρό αίματος»

Με την κατάθεση γιατρού του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε σήμερα για 12η ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δυο φίλων του από χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ειδική νευρολόγος γιατρός αναζωογόνησης του ΕΚΑΒ επέβαινε στην κινητή μονάδα, που έσπευσε επί τόπου τόπου το μοιραίο βράδυ.

«Εκείνο το βράδυ ήμουν στην εφημερία. Μας κάλεσαν για ένα περιστατικό με έναν μαχαιρωμένο. Η αρχική κλήση για το συμβάν ήταν Αλ. Παπαναστασίου 173, η οποία ήταν λάθος. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για την σωστή διεύθυνση, όπου είχε γίνει το συμβάν», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσής της η γιατρός του ΕΚΑΒ .

Στη συνέχεια, η ίδια περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε όταν κατέβηκε από την κινητή μονάδα.

«Κατεβαίνοντας από το όχημα στα αριστερά ήταν νεαρός γερμένος ανάσκελα στις σκάλες, έφερε πολλαπλά τραύματα από κεφαλή μέχρι τα πόδια, είχε επαφή με το περιβάλλον. Στα δεξιά σε ένα τοιχάκι ήταν πεσμένος καθιστός ένας νεαρός, ο οποίος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και κάτω από τη βουβωνική περιοχή είχε αθρόα και κατακλυσμιαία αιμορραγία, υπήρχε λουτρό αίματος», τόνισε η νευρολόγος, προσθέτοντας ότι στο σημείο υπήρχε κόσμος και είχε φτάσει ήδη η αστυνομία.

Αναφερόμενη στον Άλκη τόνισε πως «ψηλάφισα για σφυγμό στις καρωτίδες ήταν απνοϊκός, άσφυγμος, μυδριασμένος σε αστυστολία και οι κόρες ήταν μεγάλες σε μέγεθος». Σύμφωνα με την ίδια, ο Άλκης Καμπανός είχε κακώσεις ασύμβατες με ζωή και ήταν ακαριαία νεκρός στο σημείο της άγριας επίθεσης. «Δεν ενδείκνυτο εκείνη την στιγμή να κάνω παρεμβάσεις σε ένα νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι το πλήρωμα των ασθενοφόρων ασχολούνταν με την περίθαλψη του θύματος που είχε επαφή με το περιβάλλον.

«Μεταφέραμε το σώμα του εκλιπόντος μέσα στο ασθενοφόρο. Ήταν δύσκολη απόφαση για μένα. Όταν διαπίστωσα ότι ήταν νεκρός έσπευσα να βοηθήσω τον έτερο πολυτραυματία μαχαιρωμένο. Ο Άγγελος Βογιατζόγλου είχε επαφή με το περιβάλλον, είχε ζάλη, υπνηλία, τα οποία είναι σημεία εγκεφαλικής κάκωσης που μπορεί να σημαίνουν από διάσειση μέχρι εγκεφαλικό αιμάτωμα», πρόσθεσε η γιατρός του ΕΚΑΒ, σημειώνοντας ότι είχε κακώσεις κεφαλής, στον κορμό και στα άκρα.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ, στη συνέχεια της κατάθεσης της, σημείωσε ότι παρείχαν αναπνευστική υποστήριξη στον τραυματία, του χορήγησαν υγρά και διακομίστηκε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο.

«Ο Άγγελος έκανε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις γεγονός που μπορεί να είναι συνέπεια τραυματικής εγκεφαλικής κάκωσης. Μου ανέφερε ότι είχαν μαζευτεί παρέα να πιουν αναψυκτικά, τους πλησίασε μια ομάδα και μετά από μια στιχομυθία που είχαν, τους μαχαιρώνανε και τους χτυπήσανε με σιδηρολοστούς και ρόπαλα», σημείωσε η γιατρός του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Άγγελος ρωτούσε συνεχώς για τον φίλο του, τον Άλκη, αν είναι καλά.

Η γιατρός κατέθεσε ότι έμειναν στο σημείο της επίθεσης για περίπου 40 λεπτά.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσε διασώστης του ΕΚΑΒ που και ο ίδιος ήταν μέλος πληρώματος της κινητής μονάδας.

Αναφερόμενος στον Άλκη Καμπανό ανέφερε ότι ο 19χρονος είχε «αθρόα αιμορραγία» και πως είχε χάσει «3 με 4 λίτρα αίμα». Σχετικά με τον φίλο του που τραυματίστηκε από την επίθεση τόνισε ότι αν δεν έφτανε εγκαίρως το πλήρωμα του ασθενοφόρου «ενδεχομένως να είχαμε και δεύτερο νεκρό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς