18.2 C
Athens

Η μάχη για το Χρυσό Παπούτσι: Ο Χάλαντ οδηγεί την κούρσα, αλλά νιώθει καυτή την ανάσα του Βαλένσια

Ο Έρλινγκ Χάλαντ, δεν σκόραρε στην νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιουκάστλ με 2-0, αλλά η διαφορά που έχει «χτίσει» από τους διώκτες του, τού επιτρέπει να παραμένει πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ο νεαρός Νορβηγός επιθετικός, με 27 γκολ σε 25 αγώνες, παραμένει επικεφαλής στον πίνακα με τους κορυφαίους Ευρωπαίους σκόρερ και επί της ουσίας δεν απειλείται για την πρωτιά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ένερ Βαλένσια, μείωσε την διαφορά από τον Χάαλαντ στα τέσσερα τέρματα, καθώς ο έμπειρος επιθετικός από τον Ισημερινό, σκόραρε στην νίκη της Φενερμπαχτσέ επί της Καϊσερισπόρ με 2-1 και μετρά πλέον 23 γκολ σε 20 συμμετοχές, ενώ ακολουθεί ο Νιγηριανός στράϊκερ της Νάπολι, Βίκτορ Οσιμέν με 19 γκολ σε 21 αναμετρήσεις.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός κατάλογος, περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Σκωτίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς