18 C
Athens

Champions League: Η Τσέλσι ψάχνει την ανατροπή και η Μπενφίκα θέλει απλώς να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «8»

Μάχες πρόκρισης από σήμερα με φόντο τα προημιτελικά του Champions League: Η Τσέλσι αναζητά μία μεγάλη ανατροπή επί της φορμαρισμένης Ντόρτμουντ και η Μπενφίκα χρειάζεται απλώς τον καλό Βλαχοδήμο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπριζ

Εβδομάδα… εισιτηρίων, αφού τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που θα αγωνιστούν την Τρίτη (7/3) και την Τετάρτη (8/3) θα εξασφαλίσουν θέση στα προημιτελικά του Champions League.

Στο Μόναχο θα ολοκληρώσει την… πορεία του ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αφού την Τετάρτη (8/3) τίθενται αντιμέτωπες η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μία από δύο πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης, η Τσέλσι ή η Ντόρτμουντ, θα δώσει στο Λονδίνο το τελευταίο παιχνίδι της στην τρέχουσα σεζόν της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη.

ΤΣΕΛΣΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ

Ηττημένοι με 1-0 στο Ντόρτμουντ, οι Άγγλοι της Τσέλσι παίζουν (7/3) στο Λονδίνο την… επιβίωσή τους στο Champions League, ενώ το ίδιο βράδυ οι Πορτογάλοι της Μπενφίκα προσεγγίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προβάδισμα δύο γκολ την αναμέτρηση με την Μπριζ στη Λισαβόνα.

Έχοντας ξοδέψει 680 εκατομμύρια ευρώ στις τελευταίες δύο μεταγραφικές περιόδους, οι «μπλε» θα δώσουν μάχη για να μην ολοκληρώσουν αύριο την ευρωπαϊκή διαδρομή τους.

Έχασαν (1-0) στο Ντόρτμουντ, αλλά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα αλλάξουν τα πράγματα μπροστά στον κόσμο τους: «Είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, τώρα πρέπει να παίξουμε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», θα είναι ένας φανταστικός αγώνας» προέβλεψε ο Γκρέιαμ Πότερ στη Γερμανία.

Αντίθετα, η Μπορούσια φτάνει με… φόρα από μια σειρά από δέκα διαδοχικές νίκες στο 2023. Μία πορεία που -μεταξύ άλλων- της επέτρεψε να «πιάσει» τη Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Bundesliga.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΡΙΖ: ΑΡΚΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ…

Κι αν ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι μεταξύ Τσέλσι και Ντόρτμουντ, η… αγωνία φαίνεται μικρότερη στο άλλο αυριανό παιχνίδι μεταξύ Μπενφίκα και Κλαμπ Μπριζ, στη Λισαβόνα.

Οι «αετοί» βρίσκονται αυτή τη στιγμή οκτώ βαθμούς μπροστά από την Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημά και θα υποδεχθούν τους Βέλγους με το πλεονέκτημα της νίκης με δύο γκολ διαφορά πριν από τρεις εβδομάδες.

Η Μπριζ βίωσε δύσκολο χειμώνα, με μια συσσώρευση ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που οδήγησε στην απόλυση του προπονητή Καρλ Χέφκενς, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σκοτ Πάρκερ, και σίγουρα μια πρόκριση στα προημιτελικά θα φαινόταν ένα μικρό… θαύμα.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς στη φάση των «16» στο Champions League:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 7/3 (2-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 7/3 (0-1)

Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 8/3 (0-1)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 8/3 (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 14/3 (1-1)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 14/3 (0-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/3 (5-2)

Νάπολι (Ιταλία)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 15/3 (2-0)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς