16.6 C
Athens

Ο πάνοπλος Ολυμπιακός θέλει να κόψει τη φόρα της Μπαρτσελόνα στο καμίνι του ΣΕΦ

Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ, σε μία αναμέτρηση-ορόσημο για την regular season της Euroleague που μπορεί να κρίνει πολλά στη μάχη της κορυφής και δείχνει τον δρόμο για το Final-4 του Κάουνας

Πείσμα, αντίδραση, άμυνα. Αυτά είναι τα κλειδιά νίκης του Ολυμπιακού ενόψει του αποψινού (21:00) μεγάλου ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν καλό μπάσκετ, με το δικό τους στυλ, από την αρχή της σεζόν.

Από τη μία οι Πειραιώτες που δηλώνουν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά την ίδια στιγμή διά στόματος Μπαρτζώκα και υποχρεωμένοι να αψηφήσουν την κούραση και να παίξουν μόνο για τη νίκη και από την άλλη οι προβληματισμένοι Μπλαουγκράνα, που παρά τις 5 σερί νίκες στην Euroleague, γνώρισαν ήττα-σοκ από τη Σαραγόσα στο πρωτάθλημα Ισπανίας και είδαν το σύννεφο εσωστρέφειας να επιστρέφει πάνω από τα αποδυτήριά τους.

Tο καμπανάκι του Γιασικεβίτσιους στους παίκτες της Μπαρτσελόνα ενόψει Ολυμπιακού: «Να βελτιωθούμε άμεσα»

Πρόκειται για ένα ντέρμπι αποδείξεων ενόψει ακόμα και… Final-4 γι’ αυτούς που θέλουν να κοιτούν πιο μακριά, αν και αμφότερες οι ομάδες βλέπουν μόνο το «παρών», που τις θέλει πίσω από τη Ρεάλ στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πάνοπλος στην αναμέτρηση, έχοντας μετά από καιρό όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ και οι Καταλανοί δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών και δείχνουν ανανεωμένοι μετά την επιστροφή του Μίροτιτς στη δράση.

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία), ενώ υπενθυμίζεται ότι στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός είχε περάσει… αέρας από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στην τότε πρεμιέρα της διοργάνωσης για τη σεζόν 2022-23, με σκορ 80-70. Το καλό πράγμα φαίνεται απ’ την αρχή, λένε…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς