17 C
Athens

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ήδη την ΑΕΚ: Ο λαβωμένος Εμβιλά, ο ανέτοιμος Χάμες και το σπριντ του Γκάρι

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε με έξι τέρματα τον Λεβαδειακό και πήρε φόρα ενόψει Νέας Φιλαδέλφειας: Τα δεδομένα με τους τραυματίες στο Ρέντη και οι πιθανότητες συμμετοχής των Χάμες Ροντρίγκες, Εμβιλά και Γκάρι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός από την Δευτέρα (6/3) μπήκε ήδη σε ρυθμούς ντέρμπι, καθώς την ερχόμενη Κυριακή (12/3) θα παίξει στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ένα βήμα πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν για άλλη μία φορά, όπως με Παναιτωλικό, Παναθηναϊκό (τους έλειψε η αποτελεσματικότητα), καταιγιστικοί στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό όπου σκόραραν έξι φορές και μάλιστα με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, αφού Κανός και Μπιέλ πέτυχαν από δύο τέρματα.

Ο Μίτσελ είδε πράγματα που τού άρεσαν αρκετά ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αφού ο ανταγωνισμός δεν ήταν υψηλός από πλευράς Βοιωτών, που παρέδωσαν σώμα και ψυχή στο δεύτερο ημίχρονο.

Πέραν των αγωνιστικών νέων που γέμισαν με αισιοδοξία τον Ισπανό τεχνικό κι όχι μόνο, στου Ρέντη έχουν να διαχειριστούν και τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ενώ για το ντέρμπι της Κυριακής είναι ήδη γνωστό ότι δεν υπολογίζεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, λόγω τιμωρίας καρτών.

Στις επιστροφές, ο Ροντινέι υπολογίζεται ξανά καθότι εξέτισε την παρόμοια ποινή του στο ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσος φορτσάρουν δείχνοντας θετικά δείγματα ότι θα προλάβουν στο τελευταίο… σπριντ το μεγάλο παιχνίδι στην έδρα της Ένωσης.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτηματικά παραμένουν για Εμβιλά και Χάμες Ροντρίγκες. Ο Γάλλος μέσος με τα τωρινά δεδομένα πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος την Κυριακή (12/3) καθώς το πρόβλημά του δεν πρόκειται να έχει λυθεί μέχρι τότε. Την ίδια στιγμή, ο Κολομβιανός αστέρας φαίνεται πως θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο η ετοιμότητά του θα κριθεί την τελευταία στιγμή και δύσκολα θα είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο στην επιστροφή του μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Σημειώνεται ότι πρόβλημα προέκυψε και με τον Σαμασέκου που διαμαρτυρήθηκε για ενοχλήσεις μετά το ματς της Κυριακής, αλλά δεν επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τον τραυματισμό του και ο μέσος από το Μάλι θα βρίσκεται λογικά στις βασικές επιλογές του Μίτσελ για το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς