19.7 C
Athens

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Πέρασμα από τη φιλόξενη Κρήτη με πρωταγωνιστή Άμραμπατ (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Νορντίν Άμραμπατ που πέτυχε δύο τέρματα, η ΑΕΚ πέρασε από το Γεντί Κουλέ επικρατώντας με 0-3 του ΟΦΗ.

Η Ένωση καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι με τους Κρητικούς σε λιγότερο από ένα 20λεπτο, με τον χορό των τερμάτων να ανοίγει στο 43ο λεπτό και να κλείνει στο 62′ για το τελικό αποτέλεσμα. Οι Κιτρινόμαυροι ανέβηκαν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι φίλοι του ΟΦΗ χάρισαν μια συγκλονιστική στιγμή ανάβοντας δεκάδες καπνογόνα που μπορούσε να τα ακούσει ο κάθε Έλληνας μέσα σε αυτή την εκκωφαντική σιωπή.

Στο αγωνιστικό η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας προβλήματα στην εστία του Μανδά, ο οποίος είχε απαντήσεις στο πλασέ του Τσούμπερ και στο εξαιρετικό σουτ του Γκατσίνοβιτς που κατευθυνόταν προς το γάμα της εστίας.

Ο ΟΦΗ είχε τη δική του καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ντίκο να περνάει άουτ στο 18′.

Στο 34′ ο Βίντα ζήτησε πέναλτι, αλλά αντ’ αυτού είδε την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τελικά οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 43′, με τον Άμραμπατ να μπαίνει μετά από κομπίνα σε φάουλ από τα δεξιά στην περιοχή, να γυρίζει την μπάλα και αυτή να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα.

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Αθανασιάδης είχε απάντηση στο σουτ του Μπαλογιάννη.

 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια στο δεύτερο μέρος, με τον Άμραμπατ να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 στο 49′.

Το 0-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκατσίνοβιτς στο 62′, νικώντας σε τετ α τετ τον Μανδά μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μάνταλου.

 

Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στο 55′, ο Μπάκιτς παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς προσπαθώντας να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από το κέντρο, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα οι Κρητικοί είχαν μερικές ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ έχασε και ο Φαν Βέερτ που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μανδά. Έτσι το 0-3 έμεινε μέχρι το τέλος και ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ (Nταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Τοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (67′ Μπιφουμά), Μπάκιτς, Τοράλ (67′ Μοσκέρα), Ντίκο (74′ Γκρόνινγκ)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (78′ Ελίασον), Πινέδα (76′ Φράνσον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (82′ Σιντιμπέ), Τσούμπερ (81′ Φαν Βέερτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς