14.4 C
Athens

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: 1-2 για τη Red Bull με περίπατο Φερστάπεν, στο βάθρο ο φανταστικός Αλόνσο

Τα μονοθέσια της Red Bull επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και έκαναν το 1-2 στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, με τον πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν να κάνει έναν περίπατο για 57 γύρους και να τερματίζει μπροστά από τον teammate του Σέρχιο Πέρεθ. Την τριάδα έκλεισε ο φοβερός και τρομερός Φερνάντο Αλόνσο, καταστροφή για τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ που εγκατέλειψε.

Η εκκίνηση του πρώτου Γκραν Πρι της χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα σημείο ανατρεπτική, καθώς οι δύο Ferrari ξεκίνησαν καλύτερα, με τον Σαρλ Λεκλέρ να καταφέρνει να περάσει τον Σέρχιο Πέρεθ και να ανέβει στη δεύτερη θέση.

Πιο πίσω οι δύο Mercedes κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Φερνάντο Αλόνσο και να τον αφήσουν στην 7η θέση.

Στον 15ο γύρο ήρθε η πρώτη εγκατάλειψη της σεζόν, με τον Όσκαρ Πιάστρι στο ντεμπούτο του στη F1 να εγκαταλείπει.

Το μόνο που άλλαξε πριν τα πρώτα πιτ στοπ ήταν το προσπέρασμα του Αλόνσο πάνω στον Ράσελ. Από εκεί και πέρα η Ferrari κατάφερε να κάνει και πάλι το θαύμα της, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική και βάζοντας τη σκληρή γόμμα στους δύο οδηγούς της. Το αποτέλεσμα ήταν ο Σέρχιο Πέρεθ να φτάσει τον Λεκλέρ και να τον προσπεράσει στον 26ο γύρο ανεβαίνοντας στην 2η θέση.

Η απόλυτη καταστροφή για τον Μονεγάσκο ήρθε στο 41ο γύρο, όπου ένα μηχανικό πρόβλημα του χτύπησε και πάλι την πόρτα και τον οδήγησε στην εγκατάλειψη.


Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, με τον Φερνάντο Αλόνσο να περνάει στην 4η θέση τον Χάμιλτον μετά από μεγάλη μάχη των δύο στον 37ο και 38ο γύρο και να βλέπει να σαν… μυρμήγκι τον Σάινθ, τον οποίο προσπέρασε λίγους γύρους αργότερα ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Σε όλα αυτά ο μόνος που δεν νοιαζόταν ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος συνέχιζε τον περίπατο μπροστά του και ξεκίνησε τον δρόμος προς την υπεράσπιση του τίτλου με νίκη.

Έκτος ήταν ο Λανς Στρολ με τη δεύτερη Aston Martin, έβδομος ο Ράσελ, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μπότας, Γκασλί και Άλμπον.

Formula 1 Γκραν Πρι Μπαχρέιν αποτελέσματα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς