20.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0: Συνεχίζει να ελπίζει με όπλο την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος

Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά έξι γκολ και έστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι θα παλέψει ως το τέλος για την ανατροπή

Στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών (ένα καταπληκτικό πανό κρέμασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη) οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους σε ένα αρκετά βαρύ κλίμα.

Η ομάδα του Μίτσελ επέστρεψε στις νίκες διασύροντας με 6-0 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο μια αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Μαγική εμφάνιση από τη μεσοεπιθετική τετράδα του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Φορτούνη να πιστώνεται τρεις ασίστ, τον Μπιέλ και τον Κανός να σκοράρουν από δύο γκολ και τους Ερυθρόλευκους να γίνονται και με τη βούλα η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Με αυτές τις επιδόσεις είναι δεδομένο πως η ομάδα του Μίτσελ εξακολουθεί να ελπίζει και κοιτάζει να μπει με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά στο μίνι πρωτάθλημα για να εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες.

Αυτό που του έλειψε κόντρα στον Παναθηναϊκό στις πάρα πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν το γκολ και κόντρα στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός το βρήκε με τη συμπλήρωση 2′ μετά τη σέντρα.

Ο Μπιέλ έκανε μια από τις αγαπημένες του κινήσεις από τα αριστερά, συγκλίνοντας για να δοκιμάσει ένα ψιλοκρεμαστό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου Γκροφ.

Το 1-0 ήταν αυτό που χρειάζονταν οι Ερυθρόλευκοι για να λυθούν ακόμα περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και να φλερτάρουν και με δεύτερο τέρμα. Ο Μασούρας είχε τις ευκαιρίες του, αλλά στις δύο από τις τρεις τελικές του ως το 15′ βρήκε απέναντί του τον Γκροφ.

Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του είτε σε κανονική ροή αγώνα, είτε σε προσπάθειες που ξεκίνησαν από καλά εκτελεσμένες στημένες φάσεις του Φορτούνη. Από μια τέτοια ήρθε και το 2-0 στο 38′, με τον Ίνμπομ Χουάνγκ να βρίσκεται αφύλαχτος στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και να πιάνει το σουτ στην κίνηση σημειώνοντας ένα καταπληκτικό γκολ.

Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν πέρα για πέρα δίκαια, με τον Ολυμπιακό να κατασκηνώνει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην περιοχή του Γκροφ και παράλληλα να απειλείται ελάχιστα: ο Πασχαλάκης ήταν κυρίως θεατής στις εφορμήσεις του Γιαννιώτα αλλά και στην άστοχη κεφαλιά του Συμελίδη που ήταν η καλύτερη στιγμή των Βοιωτών στο πρώτο μέρος.

Το ίδιο φουριόζοι και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μπήκαν οι Ερυθρόλευκοι που στο 49′ πέτυχαν το 3-0 μετά από το λάθος του Τσάπρα στην πίεση του Μασούρα. Ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας και τροφοδότησε τον Μπιέλ που έκανε κίνηση ως φορ, απέφυγε τον Γκροφ και σε κενή εστία σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

Δεν πέρασε αρκετή ώρα για να έρθει το 4-0 μετά από το πέναλτι που υπέδειξε ο Περράκης (μέσω on field review) για χέρι του πεσμένου Τσάπρα μετά το γύρισμα του Μπιέλ. Ο Μπακαμπού ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ φτάνοντας τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα για να ανέβει στην κορυφή της σχετικής λίστας!

Ο Μίτσελ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές και διαχειρίστηκε τα εναπομείναντα λεπτά για να δώσει χρόνο και σε άλλους ποδοσφαιριστές αποφορτίζοντας εκείνους που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια.

Σε ρυθμούς… προπόνησης, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν άλλα δύο γκολ στο 86′ και στο 88′ με τον Κανός. Ο Ισπανός που πέρασε στο ματς στο 59′ αντί του Μπιέλ πρώτα πέτυχε το 5-0 από κοντά ενώ στο 88′ τον τροφοδότησε ο Ανδρούτσος από τα δεξιά για να σκοράρει για δεύτερη φορά με πλασέ από κοντά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0

Σκόρερ: 2′, 49′ Μπιέλ, 38′ Χουάνγκ, 58′ Μπακαμπού, 86′, 88′ Κανός

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Μασούρας, Ανδρούτσος / Χάμοντ, Πας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Ντόη, Μπα, Ραμόν, Χουάνγκ (59′ Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (59′ Κανός), Μασούρας (73′ Μπουτούτσι), Φορτούνης (73′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (59′ Ελ Αραμπί)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Βήχος, Πας, Τσάπρας, Ντεντάκης, Χάμοντ (70′ Νίκας), Μεχία (59′ Μπελμόντ), Γιαννιώτας (82′ Τορό), Συμελίδης (59′ Σαβιέρ), Βρακάς (70′ Σαχπεκίδης), Δούμτσιος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς