21.2 C
Athens

Έγραψε ιστορία ο ασύλληπτος Τεντόγλου: Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνεχή φορά!

Φτιαγμένος από χρυσό ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου, σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και στην Κωνσταντινούπολη: Με ένα υπέροχο άλμα στα 8,30μ. (που δεν μας έδειξε ποτέ η τηλεοπτική κάλυψη) ο χρυσός Έλληνας άλτης έγραψε ιστορία ως ο πρώτος που κατακτά τρεις σερί φορές τον ευρωπαϊκό τίτλο

Φτιαγμένος από χρυσό! Ο απίθανος, ανίκητος και πλέον ιστορικός Μίλτος Τεντόγλου τα κατάφερε… περπατώντας (ακόμα και το πρωί) στην Κωνσταντινούπολη, κατακτώντας το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μήκους! Σπουδαίος!

Με το πρώτο του άλμα (που δεν είδαμε ποτέ από την τραγική τηλεοπτική κάλυψη των Τούρκων) στα 8,30μ. ο «χρυσός» Έλληνας άλτης σήκωσε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά και έγραψε ιστορία!

Ο Τεντόγλου κυριάρχησε με το… καλημέρα στον τελικό, με άλμα στα οκτώ μέτρα και 30 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματα του, μετρήθηκαν στα 8.16μ, άκυρο, 8.05μ, 8.07μ και 8.29 μέτρα.

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού έχει ως εξής:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μέτρα

2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19

3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00

4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97

5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94

6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84

7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65

8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 2.48**

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς