16.4 C
Athens

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: 1-2 οι Red Bull στις κατακτήριες, 21η pole για τον Φερστάπεν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, κατακτώντας στο Μπαχρέιν την 21η pole position της καριέρας του - Στη δεύτερη σειρά οι δυο Ferrari, σφήνα στις Mercedes ο αγέραστος Φερνάντο Αλόνσο

Τα μονοθέσια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Red Bull ξεκίνησαν ιδανικά τη νέα σεζόν. Φερστάπεν και Πέρες έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες του Μπαχρέιν, αφήνοντας στη δεύτερη σειρά τις δυο Ferrari.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν πήρε την 21η pole position της καριέρας του, αφήνοντας πια πίσω του τους Βάλτερι Μπότας και Ντέιμον Χιλ. Λεκλέρ και Σάινθ έκαναν τον 3ο και 4ο ταχύτερο χρόνο αντίστοιχα και θα είχαν μια ομοιόμορφη σειρά με Mercedes πίσω τους, αν δεν έμπαινε σφήνα η Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός ήταν ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, αφού όλοι περίμεναν να δουν αν οι εντυπωσιακοί χρόνοι του στα ελεύθερα δοκιμαστικά θα επιβεβαιώνονταν. Παρότι δεν κατάφερε να κινηθεί σε ρυθμούς Red Bull και Ferrari, έστειλε το μήνυμα πως η Aston Martin θα είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari έγινε αιτία προσωρινής διακοπής στην αρχή του Q1, όταν αποκολλήθηκαν από την SF-23 δυο κομμάτια ανθρακονήματος τα οποία θεωρήθηκαν επικίνδυνα για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Μπαχρέιν

Γκραν Πρι Μπαχρέιν Formula 1 αποτελέσματα κατατακτήριες δοκιμαστικά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς