24.6 C
Athens

Πάλη: Πέμπτος στη Βουλγαρία ο Παγκαλίδης

Με την 5η θέση από το πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά DAN KOLOV – NIKOLA PETROV, που διεξάγεται στην Βουλγαρία, θα επιστρέψει ο Ηλίας Παγκαλίδης.

Ο Έλληνας παλαιστής, αγωνίσθηκε για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 82κ. ελληνορωμαϊκής και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Ο «γιατρός», όπως είναι το προσωνύμιο του Έλληνα πρωταθλητή, αντιμετώπισε τον Νικόλοφ και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε με 8-6.

Στα 87κ. παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς θα υπάρχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση στα ρεπεσάζ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στον εναρκτήριο αγώνα του, νίκησε με 11-3 τον Σέρβο Σίμοβιτς.

Στη συνέχεια σημείωσε δεύτερη νίκη, με τεχνική υπεροχή επί του Ιάπωνα Ομπι, αλλά στα προημιτελικά, έχασε από τον Νοβίκοφ. Ο Βούλγαρος έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή, καθώς έφθασε έως τον τελικό. Στα ρεπεσάζ ο Παπαδόπουλος θα παλέψει με τον Ελβετό Μπέτσχαρτ κι αν επικρατήσει θα αντιμετωπίσει τον Αρμένιο Ναζαριάν για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Χρήστος Τερζίδης είναι ο έτερος πρωταθλητής που θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ. Στον προκριματικό γύρο πάλεψε με τον Φιλτσάκοφ και ηττήθηκε με 5-0. Ο Βούλγαρος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Τερζίδης για τα ρεπεσάζ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Μιγιαμότο και αν επικρατήσει θα αγωνιστεί απέναντι στον Αλγερινό Αζάρα για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Αζάρα ήταν αυτός που ανέκοψε την πορεία του Θοδωρή Τσάρδα, καθώς στον προκριματικό γύρο επικράτησε με 9-1.

Στην κατηγορία των 97κ. υπήρξε τριπλή ελληνική εκπροσώπηση. Ο Λαοκράτης Κεσίδης ξεκίνησε τη διοργάνωση εντυπωσιακά και επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Ιάπωνα Οκούντα. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Μίλοφ και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή.

Ο Ανέστης Ζαριφές αντιμετώπισε τον Ιρανό Νταντκαχ και έχασε με τεχνική υπεροχή. Τον αποκλεισμό γνώρισε και ο Σπύρος Κουντουρατζής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολλανδού Στένκερμπουργκ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς