21.7 C
Athens

Ανδρικόπουλος: Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος, ελπίζω το μετάλλιο να δώσει μια χαρά στην Ελλάδα

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης σε μια πολύ μεγάλη προσωπική επιτυχία για τον 25χρονο αθλητή και την ελληνική αποστολή.

Μετά την επιτυχία του, ο Ανδρικόπουλος με σεμνότητα ευχήθηκε αυτό το μετάλλιο να δώσει έστω μια μικρή χαρά στη χώρα η οποία βιώνει τραγικές στιγμές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μας άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα. Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδία της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς