21.7 C
Athens

36 οι νεκροί που ταυτοποιήθηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη – Διευκρινίσεις για τον αριθμό αγνοουμένων

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ 36 εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ 36 εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μέχρι στιγμής οι νεκροί από την τραγωδία είναi 57 ενώ οι αγνοούμενοι είναι 56.

Η κ. Δημογλίδου διευκρίνισε πως για να θεωρηθεί κάποιος ως αγνοούμενος πρέπει να δηλωθεί από συγγενείς του στην Αστυνομία. Μέχρι στιγμής, 56 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι 57. Αυτό σημαίνει πως ένα άτομο που είναι νεκρό δεν έχει δηλωθεί ως αγνοούμενο.

H ίδια δήλωσε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί 11 οικογένειες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι 38 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, επτά εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης 24 ώρες το 24ωρο, προσθέτοντας ότι έχει διακοπεί κάθε άλλη διαδικασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε ότι εκτιμάται πως μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Στο σημείο της τραγωδίας, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς