16.4 C
Athens

F1: Τρέχει κανονικά στο Μπαχρέιν ο Στρολ

Ο Λανς Στρολ κρίθηκε έτοιμος και θα τρέξει με την Aston Martin στο κυριακάτικο (5/3) γκραν πρι στο Μπαχρέιν, με το οποίο ανοίγει η αυλαία της νέας σεζόν στη Formula 1.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδός οδηγός τραυματίστηκε στον καρπό, σε ατύχημα με ποδήλατο που είχε στη διάρκεια προπόνησης στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τις δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Έτσι, τη θέση του 24χρονου πιλότου στο τριήμερο των δοκιμών πήρε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 2 για το 2022, Φελίπε Ντρούγκοβιτς.

Οι άνθρωποι της Aston Martin ήλπιζαν σε μια «γρήγορη ανάρρωση» του Στρολ, αλλά ο Ντρούγκοβιτς είχε τεθεί σε κατάσταση… ετοιμότητας, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Καναδό, εφόσον ο τελευταίος δεν ήταν έτοιμος να τρέξει στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς. Όμως, σήμερα η ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Στρολ θα λάβει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, να οδηγεί το δεύτερο μονοθέσιο της Aston Martin.

Στο μεταξύ, η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς και ο Στόφελ Βάντουρν θα βρίσκονται το τριήμερο του αγώνα στην πίστα του Μπαχρέιν, ως αναπληρωματικοί οδηγοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς