19.1 C
Athens

Διασώστες: «Ψάχνουμε τις τελευταίες σορούς στα συντρίμμια για να βάλουμε τέλος στην αγωνία των συγγενών»

Στο 3ο βαγόνι επικεντρώνονται σήμερα οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για εντοπισμό αγνοουμένων: «Καταβάλλουμε υπερπροσπάθεια για να βάλουμε τέλος στην αγωνία των συγγενών»

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Σήμερα θα γίνει τεμαχισμός του 3ου βαγονιού, προκειμένου να γίνει λεπτομερής αναζήτηση και να βρεθούν ίχνη DNA, που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των τελευταίων αγνοουμένων.

Οι διασώστες που βρίσκονται στο σημείο καταβάλλουν υπερπροσπάθεια προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στην αγωνία των συγγενών.

«Όλες οι προσπάθειές μας σήμερα θα επικεντρωθούν σ’ αυτό το βαγόνι, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του Ερυθρού Σταυρού θα προσπαθήσουμε να κόψουμε κομμάτια για να δούμε τι βρίσκεται μέσα. Εκτιμούμε ότι θα υπάρχουν τρία ακόμη θύματα εντός του βαγονιού. Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, απερίγραπτη. Δεν περιγράφονται οι εικόνες και οι στιγμές που ζουν οι διασώστες. Καταβάλλουμε όλοι υπερπροσπάθεια για να βάλουμε τέλος στην αγωνία των συγγενών.

Τι να πρωτοπείς στους ανθρώπους που περιμένουν ένα καλό νέο ή ότι βρέθηκε ο άνθρωπός τους στην κατάσταση που βρέθηκε. Σπάνια βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολη θέση. Στις μαζικές απώλειες πάντα τα πράγματα είναι πιεστικά, ο χρόνος πιέζει, πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα για να εντοπίσουμε και να απεγκλωβίσουμε σορούς», τόνισαν οι διασώστες που συνεχίζουν και σήμερα να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DNA, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς