18.8 C
Athens

Οσασούνα – Μπιλμπάο 1-0: Ο Εζαλζουλί της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου (hls)

Το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου Ισπανίας δεν φαντάζει πια τόσο μακρινό για την Οσασούνα η οποία με μια φανταστική εμφάνιση υπέταξε με 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Ελ Σαδάρ και φορτσάρει για την πρόκριση!

Η ομάδα του Αρασάτε είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει φέτος με συνοχή, αποτελεσματικότητα και πάθος στις μονομαχίες.

 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 47ο λεπτό σε μια αντεπίθεση. Ο Μόι Γκόμεθ τροφοδότησε στα αριστερά τον Εζαλζουλί που έφυγε σφαίρα και απέφυγε τον Ντε Μάρκος πριν εκτελέσει με τη μία τον Αγκιρεθαμπάλα για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 (σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι) που δίνει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην Οσασούνα ενόψει της ρεβάνς στο Σαν Μαμές σε έναν μήνα για τον δεύτερο ημιτελικό.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ (Αρασάτε): Ερέρα, Μονκαγιόλα, Αριντάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ, Ορόθ (86′ Ιμπάνις), Τορό, Γκόμεθ (86′ Μπράσανατς), Εζαλζουλί (77′ Μπάρχα), Μπούντιμιρ (71′ Κίκε), Τσίμι Άβιλα (71′ Ρουμπέν Γκαρθία)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος (58′ Λέκουε), Βιβιάν, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Γκαρθία, Βέσγα, Μπερενγκέρ (58′ Ραούλ Γκαρθία), Σανθέτ, Μουνιαΐν (65′ Ν. Γουίλιαμς), Ι. Γουίλιαμς (82′ Γκουρουθέτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς