19.2 C
Athens

Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη: Τα βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες

Πολύ σκληρές κι ωμές εικόνες που μας γεμίζουν θλίψη και με ένα απέραντο «γιατί»: Στιγμές μετά τη φονική σύγκρουση και οι επιβάτες των δύο τρένων ψάχνουν δίοδο φυγής από τα φλεγόμενα βαγόνια

Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο ένας επιβάτης και αποτυπώνει την αγωνία των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη, αλλά και την προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο της φονικής σύγκρουσης φέρνει στο φως η Voria.gr.

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη μετά από φονική σύγκρουση δύο τρένων: 32 νεκροί και 85 τραυματίες!

Στιγμές πανικού και αλλοφροσύνης από τους επιβάτες που βγαίνουν όπως μπορούν από το τρένο και τρέχουν να σωθούν αφήνοντας πίσω τους μια κόλαση από φωτιά, λαμαρίνες και εγκλωβισμένους επιβάτες.

Μέχρι τα ξημερώματα συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίζονταν στον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη όπου κατέφταναν λεωφορεία με επιβάτες που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Γονείς που βλέπουν από τα τζάμια του λεωφορείου τα παιδιά τους ξεσπούν σε κλάματα με ανακούφιση και πέφτουν στην αγκαλιά τους. Λίγο πιο πέρα μια άλλη μητέρα και άλλοι συγγενείς μάταια περίμεναν να κατέβουν από το λεωφορείο οι δικοί τους άνθρωποι.
Μια νεαρή κοπέλα αναφέρει ότι γλίτωσε από καθαρή τύχη καθώς ενώ είχε κλείσει εισιτήριο για ένα από τα μοιραία βαγόνια τελικά επέλεξε να καθίσει σε ένα άλλο με συνέπεια να γλιτώσει τη ζωής της.

Άλλος επιβάτης αναφέρει ότι ένιωσαν έναν δυνατό τράνταγμα, με συνέπεια επιβάτες να φύγουν από τη θέση τους. “Σπάσαμε το τζαμί και βγήκαμε, αυτό που αντικρίσαμε ήταν το απόλυτο χάος” αναφέρει ένας νεαρός που διασωθεί.

Στον ΟΣΕ περίμεναν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν κάποιους ελαφρά τραυματίες για τα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς