23.3 C
Athens

Ο Άρης ανακοίνωσε τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Εποχή Ρόμπερτ Παλίκουτσα και με τη βούλα για τον Άρη, που αλλάζει σελίδα σε ένα σημαντικό πόστο της διοίκησης με το βλέμμα ήδη στην επόμενη σεζόν

Στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Παλίκουτσα βρήκε τον νέο του τεχνικό διευθυντή ο Άρης.

Οι Θεσσαλονικείς επιστρέφουν σε αυτό το μοντέλο μετά από σχεδόν 5 χρόνια και από τη φυγή του Άγγελου Χαριστέα από την ομάδα, με τον 44χρονο Κροάτη (γεννήθηκε στη Γερμανία) να πιάνει δουλειά και να δηλώνει έτοιμος γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στη Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Αναλυτικά οι πρώτες του δηλώσεις αλλά και το σχετικό «καλωσόρισμα» της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Robert Palikuca, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα μας.

Ο 44χρονος έχει μακρά πορεία ως Τεχνικός Διευθυντής σε ομάδες της Γερμανίας, ενώ πέρυσι ήταν στην HNK Rijeka της Κροατίας.

Στη Γερμανία έχει να επιδείξει έργο στις κάτωθι ομάδες:

Fortuna Düsseldorf: Επικεφαλής της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2019, ενώ ήταν και διευθυντής Marketing του συλλόγου από το 2010 έως το 2016.

1.FC Nuremberg: C.E.O. από τον Απρίλιο του 2019 ως τον Ιούλιο του 2020).

HNK Rijeka: Αθλητικός Διευθυντής από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022.

Μεταξύ άλλων, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας:

– Ανέβηκε δύο φορές με τη Fortuna Düsseldorf από την δεύτερη κατηγορία στην Bundesliga.

– Βγήκε στην Ευρώπη με την HNK Rijeka, διαθέτοντας την πιο νεανική ομάδα της διοργάνωσης.

– Φιναλίστ Κυπέλλου Κροατίας το 2022.

– Δημιούργησε και καθιέρωσε πρόγραμμα ακαδημιών στη Fortuna, όπως και στην Rijeka.

– Δημιούργησε και ανέπτυξε τμήματα σκάουτινγκ στις τρεις προαναφερόμενες ομάδες.

Ο Robert Palikuca ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Trier, FSV Salmrohr, St. Pauli, Fortuna Düsseldorf και TuS Bösinghoven».

 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΚΟΥΤΣΑ

«Νιώθω χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την ΠΑΕ Άρης, έναν παραδοσιακό σύλλογο της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία και κόσμο που τον αγαπάει παθολογικά.

Από την πρώτη, κιόλας, επαφή που είχα με τον κ. Καρυπίδη και τους ανθρώπους της ομάδας αισθάνθηκα την θέληση όλων να έχει ο σύλλογος επιτυχίες κι αυτό με εκφράζει.

Ο κ. Καρυπίδης έχει όραμα για τον Άρη και θέλει να αναπτύξει στο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσω και εγώ και πραγματικά ανυπομονώ για τη συνεργασία μας.

Η δουλειά για τον επόμενη μέρα έχει ήδη αρχίσει. Είμαι, πλέον, αφοσιωμένος στον Άρη και θα εργαστώ με όλο μου το πάθος, ώστε να αναπτύξουμε την ομάδα και να την οδηγήσουμε εκεί που θέλει ο κ. Καρυπίδης.

Πέρα, όμως, από τον προγραμματισμό της “επόμενης μέρας”, υπάρχει και το σήμερα. Ο Άρης έχει έναν στόχο φέτος και πρέπει να τον πετύχουμε.

Θα υποστηρίξω και εγώ από τη μεριά μου τον προπονητή και τους παίκτες στην προσπάθεια που κάνουν να εξασφαλίσουμε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση μας για την επόμενη σεζόν».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς