19 C
Athens

Transfermarkt: Η τρομακτική άνοδος στην αξία του Κωνσταντέλια και η πρωτιά του Κανός στη Super League

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αύξησε κατά 900% (!) την αξία του, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου… παραχώρησε τη θέση του ακριβότερου παίκτη της Super League στον συμπαίκτη του Σέρτζι Κανός, ενώ η συνολική αξία του ελληνικού πρωταθλήματος έμεινε σταθερή, στην τελευταία ενημέρωση που έκανε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt στις αξίες των παικτών-ομάδων που αγωνίζονται στη χώρα μας.

Η νέα ενημέρωση (27/2), που ακολούθησε εκείνη που έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου (15/2), παρουσίασε 49 παίκτες με νέες αξίες αγοράς. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), που είδε την χρηματιστηριακή του αξία να αυξάνεται κατά 900%, γεγονός που τον καθιστά ακριβότερο παίκτη U20 στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας. Ο 19χρονος είδε την χρηματιστηριακή του αξία να αυξάνεται από 400.000 ευρώ σε 4 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες!

Πρώτος στην κατάταξη της χρηματιστηριακής αξίας είναι πλέον ο Σέρτζι Κάνος, ο οποίος εντάχθηκε στον Ολυμπιακό αυτόν τον χειμώνα ως δανεικός από την Μπρέντφορντ. Η χρηματιστηριακή αξία του Κανός είναι 12 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον Σαμασέκου, ο οποίος έχει φτάσει στον Ολυμπιακό ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ, αλλά είδε την χρηματιστηριακή του αξία να πέφτει από 12 εκατ. ευρώ σε 10 εκατ. ευρώ τη φετινή σεζόν.

Ο μέσος από το Μάλι είναι τώρα λίγο πιο μπροστά από τον Κολομβιανό Χάμες Ροντρίγκες (Ολυμπιακός), ο οποίος παραμένει στην 3η θέση και στα 9 εκατ. ευρώ. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός/7,5 εκατ. ευρώ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ/6εκατ.) και Πεπ Μπιέλ (Ολυμπιακός/6.000.000).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς