17 C
Athens

Μανωλόπουλος: Περήφανος για τους παίκτες μου, η νίκη μέσα στην Τουρκία έκρινε την πρόκριση

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι αθλητές της Εθνικής στα παράθυρα της προκριματικής φάσης και παράλληλα ξεχώρισε την αναμέτρηση με την Τουρκία για τον οποίο – όπως τόνισε – ήταν το δυσκολότερο ματς προπονητικά καθώς αυτή η νίκη σε μεγάλο βαθμό έκρινε και την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά που ήταν σε αυτό το ταξίδι των προκριματικών, που τελείωσε πετυχημένα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήταν στα παράθυρα και συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Όπως θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και στη διοίκηση. Όλοι έκαναν μια τεράστια προσπάθεια, όλοι είναι υψηλού επιπέδου και θέλω να τους ευχαριστήσω με την καρδιά μου.

Τα παράθυρα είναι πάρα πολύ δύσκολα και απαιτητική, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ήταν μια αποστολή, πετύχαμε στο 100%, κάναμε πολύ μεγάλες νίκες όπως μέσα στην Τουρκία. Το ματς με την Τουρκία ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει προπονητικά. Εκείνη η νίκη έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Είχαμε παιδιά που ήρθαν την ίδια μέρα κι έπαιξαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν γίνεται τίποτα αν τα παιδιά δεν δώσουν και την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα.

Γι’ αυτό τους ευχαριστώ και είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Όταν υπάρχει η θέληση να βοηθήσεις την Εθνική, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους συλλόγους, μπορείς να καταφέρεις κάτι τόσο δύσκολο. Και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες και τις ομάδες τους. Ίσως είχαμε τώρα την πιο νεανική ομάδα και τα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία. Τελειώνουμε με μια πίκρα, είχαμε τις ευκαιρίες μας να κερδίσουμε τη Λετονία, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν τα παρατήσαμε ως το τέλος.

Είχαμε κάποια ανοιχτά σουτ που σήμερα, σε αντίθεση με την Παρασκευή, δεν τα βάλαμε. Δεν θέλω να αρχίσω να λέω για τους νέους παίκτες. Πρέπει να τους βοηθήσουμε, αλλά και εκείνοι πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Να δουλέψουν σκληρά και να είναι έτοιμοι όταν έρθει η ευκαιρία να την αρπάξουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς