22.4 C
Athens

Ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην ΑΕΚ και πιστεύει στην ανατροπή

Τα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού γυαλίζουν από το βράδυ του Σαββάτου και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο επικρατεί η αισιοδοξία ότι το ποδόσφαιρο θα τους επιστρέψει άμεσα όσα τους στέρησε στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ήρθε ισόπαλο λόγω της αστοχίας – δυστοκίας του αλλά και του VAR, με τους Πειραιώτες να μην έχουν χρόνο για χάσιμο ή παραπάνω ανάλυσης του τι δεν πήγε καλά στο ντέρμπι του Σαββάτου καθότι ακολουθεί η κρίσιμη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου κρίνεται ένας στόχος.

Η ομάδα του Μίτσελ ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 στο πρώτο παιχνίδι της OPAP Arena, ωστόσο έχει την ψυχολογία, το μέταλλο αλλά και την πίστη ώστε να παλέψει για κάτι πολύ δύσκολο, που όμως δεν θα το ανακαλύψει αν δεν δώσει το μέγιστο της ενέργειάς του γι’ αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει μάθει να μην τα παρατά, ειδικά όταν διακυβεύεται ένας τίτλος, κι αυτό θα κάνει και στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ, έχοντας ξανά -μαζικά- τη στήριξη του κόσμου του στο φαληρικό γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης (1/3).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τόσο τον Γκάρι Ροντρίγκες με πρόβλημα τραυματισμού όσο και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο λόγω της αποβολής του στο ντέρμπι «αιωνίων», με τον Μίτσελ να περιμένει μέχρι την Τρίτη να τσεκάρει και την ετοιμότητα των Χάμες Ροντρίγκες (απουσίασε από το ματς του Σαββάτου) και του Κανός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ενοχλήσεις μετά τη λήξη.

Γενικώς, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και σκέφτεται να επαναφέρει τους Ραμόν και Ντόη στο αρχικό σχήμα, όπως και τον Σαμασέκου δίπλα στον ακούραστο Χουάνγκ ώστε να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Εμβιλά. Φορτούνης και Μασούρας διεκδικούν επίσης φανέλα βασικού, απέναντι σε μία ΑΕΚ που δεν θα έχει στη διάθεσή της τον πρώτο της σκόρερ (Λιβάι Γκαρσία) που θα μείνει εκτός για 3 εβδομάδες με θλάση.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς