17.8 C
Athens

Σπάθας: Ύποπτη η διαιτησία του Πινέιρο, δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ του Ολυμπιακού (vid)

Ο Ηλίας Σπάθας χαρακτήρισε ως «ύποπτη» τη διαιτησία του Πορτογάλου Πινέιρο στο ντέρμπι «αιωνίων» παρουσιάζοντας και τρεις παρόμοιες περιπτώσεις από αγώνες του εξωτερικού όπου τα γκολ μέτρησαν κανονικά σε αντίθεση με το τι ίσχυσε στο Φάληρο

Σε αντίθεση με τους Βαρούχα και Κουτσιαύτη, ο Ηλίας Σπάθας έκρινε ως «ύποπτη» τη διαιτησία του Πορτογάλου Πινέιρο στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μέσω της εκπομπής «Super Μπάλα Live» στο ΜEGA και εξήγησε το γιατί η φάση με το γκολ του Βρουσάι είναι «πεντακάθαρη» όπως είπε, από τη στιγμή που η μπάλα περνάει πολύ πάνω από το κεφάλι του Σάρλια, ο οποίος δεν έχει ουσιαστική συμμετοχή στη φάση με τον Ελ Αραμπί.

Βαρούχας και Κουτσιαύτης συμφωνούν: «Οφσάιντ το γκολ του Ολυμπιακού, 100/100 διαιτητές θα το έδιναν»

Παράλληλα, σχολίασε την λάθος επιλογή του Πορτογάλου ρέφερι για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς αποδίδοντας ευθύνες στην ΕΠΟ και τον Μπένετ, που στο παρελθόν είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για τον συγκεκριμένο διαιτητή.

«Ξεκινάμε από τον κάκιστο ορισμό του Πινέιρο από τον Μπένετ. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν σε αγώνα του Πρωταθλήματος, για τον οποίον ο Μπένετ έστειλε επιστολή στην UEFA και διαμαρτυρόταν. Έρχεται λοιπόν στον δεύτερο γύρο, να τον ορίσει στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς.

Ήρθε στο Καραϊσκάκη να δώσει τα διαπιστευτήριά του ότι δεν θα ευνοήσει τον Ολυμπιακό κι έκανε μια ύποπτη διαιτησία. Να βγει η αλληλογραφία να δούμε σε ποιες Ομοσπονδίες έκαναν αίτημα. Ήταν ύποπτη η διαιτησία. Δόθηκαν πολλά φάουλ και κάρτες κατά του Ολυμπιακού σε κανονικά μαρκαρίσματα», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Σπάθας.

Για την πρώτη κάρτα του Παπασταθόπουλου: «Ήταν καθαρό μαρκάρισμα και έδωσε φάουλ και κάρτα ο διαιτητής».

Για ένα μαρκάρισμα του Πέρεθ: «Δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε κάρτα όπως όφειλε. Αυτά που βάλαμε είναι χαρακτηριστικά για να δείξουμε πως ο διαιτητής συμπεριφέρθηκε στις δύο ομάδες. Είναι ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, δεν δόθηκε ούτε φάουλ».

Για την κάρτα στον Μπρινιόλι: «Έφτασε στο 60ο λεπτό να δείξει την κίτρινη στον Μπρινιόλι. Γίνονταν συνεχώς καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός διαρκώς καθυστερούσε για να περάσουν τα λεπτά και να λήξει το ματς».

Για την διακοπή λόγω του τραυματισμού του Κουρμπέλη: «Ο διαιτητής, κόντρα στις οδηγίες και τους κανονισμούς, σταματάει το παιχνίδι. Ο κανόνας λέει ότι άμεσα σταματάμε μόνο για τραυματισμό στο κεφάλι. Εδώ ο διαιτητής σταματάει μια υποσχόμενη επίθεση για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν παίκτη που έχει πάθει κράμπα. Αυτό βοηθάει και τον διαιτητή που έχει άλλους σκοπούς».

Για το γκολ του Βρουσάι: «Είναι μια μεταβίβαση από έναν παίκτη έξω δεξιά. Υπάρχει ο Ελ Αραμπί ζευγάρι με τον Σάρλια. Η μπάλα περνάει 2 μέτρα πάνω από τον Σάρλια, πάει σε άλλον ποδοσφαιριστή που κάνει κακό παίξιμο, κερδίζει ο Βρουσάι που κάνει 15 μέτρα. Δεν υπάρχει φάουλ, κάνει γκολ. Ο διαιτητής αρχικά είπε στον Παπασταθόπουλο ότι πάει να κοιτάξει φάουλ. Φάουλ δεν υπάρχει, είναι σαφές.

Τιμωρείται ένας παίκτης που είναι οφσάιντ όταν παίξει την μπάλα. Εδώ ο Ελ Αραμπί δεν παίζει την μπάλα. Έχουμε δύο υποπεριπτώσεις. Ποδοσφαιριστής που παρεμποδίζει ξεκάθαρα, χρησιμοποιεί ο κανόνας την λέξη αυτή για να δείξει την σημασία, το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή άλλου ποδοσφαιριστή. Εδώ βρίσκεται πίσω από τον αμυνόμενο, άρα δεν μπορεί να εμποδίζει το οπτικό του πεδίο. Η δεύτερη υποπερίπτωσηλ λέει: να παρεμποδίζει ξεκάθαρα αντίπαλο ποδοσφαιριστή να αποκτήσει την μπάλα. Μα εδώ η μπάλα περνάει 2-3 μέτρα πάνω από το κεφάλι του Σάρλια και πάει σε άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Σάρλια δεν είχε καμία πιθανότητα να πάρει την μπάλα. Άρα δεν παρεμποδίζεται».

Για την δεύτερη κάρτα του Παπασταθόπουλου: «Χάνει την ισορροπία του, πέφτει στο έδαφος. Το χέρι του είναι στήριξης. Εγώ να θεωρήσω ότι ξεφεύγει από την θεωρία του χεριού στήριξης και δίνει το φάουλ. Καλώς το έδειξε. Όμως έχει 3-4 οργανωμένους αμυντικούς ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Έπρεπε να δώσει φάουλ, αλλά όχι κάρτα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς