22.9 C
Athens

Βαρούχας και Κουτσιαύτης συμφωνούν: «Οφσάιντ το γκολ του Ολυμπιακού, 100/100 διαιτητές θα το έδιναν»

Ξεκάθαρη η θέση των τηλεκριτικών διαιτησίας της ΕΡΤ και του OPEN που αμφότεροι είδαν καθαρό οφσάιντ στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού με τον Βρουσάι και χαρακτήρισαν ως «καλή» σε γενικές γραμμές τη διαιτησία του Πινέιρο

Οι τηλεκριτικοί διαιτησίας είχαν μία ολόκληρη ημέρα στη διάθεσή τους να αναλύσουν ξανά και ξανά την περιβόητη φάση με το γκολ του Βρουσάι που ακυρώθηκε και «τίναξε» ένα ακόμη ντέρμπι αιωνίων στον αέρα, με τους Βαρούχα (ΕΡΤ) και Κουτσιαύτη (OPEN) να συμφωνούν με τον Πορτογάλο Πινέιρο για το οφσάιντ πάνω στον Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης, με την ατάκα του δεύτερου «100/100 διαιτητές θα το έδιναν» να προκαλεί εντύπωση, αφού πρόκειται για μία φάση που βρίσκεται στην κρίση του ρέφερι (από τη στιγμή που ο Μαροκινός δεν κάνει επαφή με την μπάλα).

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε μεν ότι υπάρχει οφσάιντ, αλλά έφερε στο φως και μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα έπρεπε να δεχθεί ο Πέρεθ των Πρασίνων, καθώς σχολίασε ως «αναίτια» τη διακοπή της επίθεσης του Ολυμπιακού τη στιγμή που βρισκόταν στο έδαφος ο Κουρμπέλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαρούχας για το ματς: «Ο Ελ Αραμπί έρχεται από θέση οφσάιντ, έχει συμμετοχή στη φάση, επομένως σωστά δεν μετράει το γκολ του Βρουσάι. Υπάρχει και δεύτερη κίτρινη στον Σωκράτη, σωστή η αποβολή του».

Ο πρώην διαιτητής Κουτσιαύτης τόνισε από τη μεριά του: «Ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι οφσάιντ. Διεκδικεί τη μπάλα. Η κίνησή του επιδρά στον αντίπαλο. Στη συνέχεια μπαίνει το γκολ. Ο κανονισμός λέει πως οταν ειναι σε θέση οφσάιντ, τιμωρείται για αυτό όταν εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη μπάλα από τον αντίπαλο, πηδώντας για τη μπάλα. Αυτή η ενέργειά του επιδρά στον αντίπαλο και υπάρχει και επαφή.

Στη συνέχεια ο Βαλμπουενά διεκδικεί τη μπάλα με υποψία φάουλ. Είναι μία φάση στην οποία ο διαιτητής έχει καλύτερη άποψη, καθώς βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, θα θεωρούσα πως αυτή η φάση βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη. Έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία, διότι έχει προηγηθεί το οφσάιντ. Είναι μία πολύ εύκολη φάση. Διδάσκεται σε όλα τα βιντεο της UEFA και νομίζω πως 100 στους 100 διαιτητές θα το έδιναν. Ο βοηθός βρίσκεται σε λάθος θέση και αυτό δημιούργησε όλο το χαμό.

Η δεύτερη κίτρινη στον Σωκράτη, δεν υπάρχει κάρτα για χέρι αλλά για υποσχόμενη επίθεση. Ο παίκτης του Ολυμπιακού κάνει το μαρκάρισμα και στη συνέχεια με μία δεύτερη κίνηση. Σωστή η απόφαση του διαιτητή. Ο κανονισμός λέει πως όταν το χέρι εκτείνεται πέρα από το σώμα οριζόντια δεν είναι χέρι στήριξης, που είπε ο Σωκράτης στις δηλώσεις του μετά το ματς».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς