26.1 C
Athens

Βεζένκοφ για Βουλγαρία: «Τον Αύγουστο θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό…»

Ο Σάσα Βεζένκοφ παρέπεμψε τους Βούλγαρους δημοσιογράφους στις συνομιλίες που θα έχει με τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο, αναφορικά με το τουρνουά των αποκλεισμένων της FIBA

Φανερά ενοχλημένος από τη διαιτησία στο ματς της Βουλγαρίας με την Πορτογαλία ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στις δηλώσεις του ζήτησε από τη FIBA να δει τι συμβαίνει.

Η Βουλγαρία ήθελε νίκη με τουλάχιστον 11 πόντους απέναντι στην Πορτογαλία ώστε να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση στο EuroBasket 2025. Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε τα πάντα για τη χώρα του, σημειώνοντας 30 πόντους (6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές) και έχοντας 32 PIR με 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Όμως λίγο πριν το φινάλε και με το σκορ στο 90-80, ο σταρ του Ολυμπιακού χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα αφού νωρίτερα στο παιχνίδι είχε δεχθεί τεχνική ποινή.

Η χώρα του τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και ο Βεζένκοφ στις δηλώσεις του δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχληση του για τη διαιτησία αλλά και να πετάξει ξεκάθαρο καρφί για τη στάση της FIBA, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει την εθνική του ομάδα τον Αύγουστο αφού πρώτα μιλήσει με τους ανθρώπους τον Ολυμπιακό.

«Το μπάσκετ είναι άθλημα λεπτομερειών, είμαι χαρούμενος με όσα δείξαμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τους διαιτητές, ωστόσο αν η FIBA θέλει να δει κάποια πράγματα να αλλάζουν, ώστε οι αθλητές να έρχονται και να παίζουν, θα πρέπει να δει αυτά που έγιναν σήμερα. Πρέπει να δει τους αριθμούς. Αισθανόμαστε ότι ηττηθήκαμε. Ξαναλέω ότι δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, όμως η FIBA πρέπει να δει τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ευχαριστημένη με αυτό το προϊόν που παρουσιάζει. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι τον Αύγουστο. Θέλω να είμαι υγιής και θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό, καταλαβαίνουν. Ο Αύγουστος είναι πολύ μακριά. Πάω εβδομάδα με εβδομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλω να απολαμβάνω αυτό που κάνω και να είμαι υγιής», υποστήριξε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως είναι σημαντικό παράλληλα να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη Βουλγαρία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς