17.7 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 2-0: Οι Κόκκινοι Διάβολοι κατέκτησαν εγχώριο τίτλο μετά από 6 χρόνια! (vid)

Η εποχή Έρικ Τεν Χαγκ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία κατέκτησε το Carabao Cup με πολύ καλή εμφάνιση και έδωσε το σύνθημα για επιστροφή στις επιτυχίες με τον 67ο τίτλο της

Ήταν πολλά τα 6 χρόνια χωρίς εγχώριο τίτλο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία στο ξεκίνημα της εποχής του Έρικ Τεν Χαγκ δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά της και να αποκτά μια σταθερά.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του Carabao Cup και το έδειξαν και στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ επικρατώντας με 2-0 της Νιούκαστλ και σημειώνοντας τα δύο γκολ μέσα σε διάστημα 6′ στο πρώτο μέρος.

 

Ήταν το 6ο Λιγκ Καπ Αγγλίας (περισσότερα έχουν μόνο η Μάντσεστερ Σίτι [8] και η Λίβερπουλ [9]) για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έφτασε τα 67 τρόπαια και έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Έντι Χάου ήταν πολύ ανταγωνιστική, αλλά δεν είχε αξιόπιστο τερματοφύλακα κι αυτό την πλήγωσε. Ο Κάριους αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (!) καθώς τόσο ο Πόουπ όσο και ο Ντουμπράβκα για διαφορετικούς λόγους δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Παράλληλα, της έλειψε και το καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Μπορεί τα πρώτα λεπτά να ήταν υποτονικά, ωστόσο μετά το ημίωρο η εικόνα αποζημίωσε τους θεατές. Ο Καζεμίρο στο 33′ με κοντινή προβολή έπειτα από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Σο άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσει στο 38′ (ένα ακόμα) γκολ του Ράσφορντ μετά από ωραία συνεργασία του με τον Βέγκχορστ για το 2-0.

 

Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, με τον Έντι Χάου να αλλάζει διάταξη (4-4-2) και να περνά στο ματς τον Ίσακ. Ο Ντε Χέα ήταν ξανά παρών όταν χρειάστηκε, ενώ μετά το 70′ οι Κόκκινοι έψαξαν το τρίτο γκολ χωρίς να απειληθούν ξανά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ (46′ Γουάν-Μπισάκα), Βαράν, Λισάντρο Μαρτίνες, Σο, Φρεντ (69′ Ζάμπιτσερ), Καζεμίρο, Άντονι (82′ Σάντσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (88′ Μαγκουάιρ), Βέγκχορστ (69′ ΜακΤόμινεϊ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Χάου): Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (46′ Ίσακ), Γκιμαράες (78′ Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90+1′ Άντερσον), Γουίλσον (90+1′ Ρίτσι), Σεν Μαξεμέν (78′ Μέρφι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς