23.9 C
Athens

Ρέιντζερς – Σέλτικ 1-2: Σαμουράι Φουρουχάσι έβαψε πράσινο για 21η φορά το Λιγκ Καπ (vid)

Το 21ο Λιγκ Καπ της ιστορίας (και δεύτερο διαδοχικό) πανηγύρισε η Σέλτικ επικρατώντας με 1-2 απέναντι στη μισητή αντίπαλο Ρέιντζερς.

Ημέρα γιορτής για τη Σέλτικ. Το τριφύλλι πανηγύρισε το 21ο Λιγκ Καπ της ιστορίας του μέσω… Ιαπωνίας, αφού μεγάλος πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης ήταν ο Φουρουχάσι που πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Η τυπικά φιλοξενούμενη Σέλτικ, πήρε προβάδισμα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα καθώς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Τέιλορ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, τη γύρισε προς την περιοχή και ο Φορουχάσι βρέθηκε στο σωστό σημείο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο 44′.

 

Το δεύτερο γκολ ήταν συνεργασία Ιαπώνων, με τον Χατάτε να γυρίζει την μπάλα και τον μεγάλο πρωταγωνιστή Φορουχάσι να σκοράρει για δεύτερη φορά για το 0-2 στο 56′.

 

Η Ρέιντζερς αυτή τη φορά είχε απάντηση και μάλιστα γρήγορη. Στο 64′ ο Ταβερνιέρ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έμεινε στον Μορέλος μετά από κόντρες και αυτός την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

 

Παρά τις προσπάθειες όμως των τυπικά γηπεδούχων, μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η κούπα πήγε στην πράσινη μεριά της Γκλασκώβης.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Λούντστραμ (65′ Κάντγουελ), Καμάρα (65′ Ρασκίν), Σακαλά, Τίλμαν (66′ Τζακ), Κεντ, Μορέλος (77′ Τσόλακ)

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνσον, Κάρτερ Βίκερς, Στάρφελτ, Τέιλορ, Μόουι (65′ Ο’ Ράιλι), Μακγκρέγκορ, Χατάτε (76′ Ιβάτα), Ζότα (65′ Αμπάντα), Φουρουχάσι (76′ Γιου), Μαέντα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς